fbpx
Bangkok Uitgelicht 

Rattanakosin, het andere Bangkok

Bangkok wordt in twee delen gesneden door de rivier Chao Phraya, de kant met het centrum en zijn hoogbouw als een echte wereldstad zijn goed bekend. Het eiland Rattanakosin met het oude centrum, de start van Bangkok ligt op de oostelijke oever.

Rattanakosin kennen de meeste toeristen minder goed. Dit is het gebied waar Bangkok tweehonderd jaar geleden zijn leven als hoofdstad van Siam Thailand begon. Wanneer je nu door de straatjes vlakbij de rivier loopt vind je er de rust en niet meer de drukte van een hoofdstad. Zwaaiende banyan bomen ipv van zwaaiende kraampjeshouders. Mooie houten huizen waar nog steeds een deel van de koninklijke huishouding en winkeliers hun thuis hebben.

De traditionele wijk is nog vrij gebleven van grootschalige projectontwikkeling. Iets wat min of meer op gespannen voet staat uit de uitbreidingsdrift van Bangkok. De grond zal er hopelijk voor de liefhebbers van deze wijk te slecht zijn om er iets groots op te bouwen, hoewel je dit wel al ziet direct aan de rivieroever.

Rattanakosin, een wijk voor kamertjes en B&B

Behalve als rustige en rustieke wijk heeft Rattanakosin meer aantrekkingskracht. De wijk wordt op een simpatieke kleinschalige manier opgeknapt zodat elk huis of gebouw er een functie heeft. Een drukbevolkte en dynamische wijk is minder aantrekkelijk voor grootschalige nieuwbouw.

In een aantal van de oude houten huizen worden nu kamers verhuurd en B&B gehuisvest. Waren ze vroeger er goedkoop en het prijsverschil met Khao San Road niet groot. Ze zijn nu duurder aan het worden.

De backpackers blijven er weg. maar wanneer je een echt leuk verblijf zoekt in een echt Thaise omgeving zijn de adresjes in Rattanakosin een goede tip.

Met veel creativiteit en soms geld worden de huizen zo opgeknapt dat ze meer dan voldoende luxe hebben en je niet veroordeeld bent tot de meer anonieme hotels in het centrum.

Je zit misschien wat verder van het centrum af maar de ontspanning is zeker aanwezig in een andere vorm, lekker rustig eten in de kleine restaurantjes en eetkraampjes, lekker dolen door de straten.

Wellicht is dit de ideale mix tussen de wereldstad en de rust van een beetje buitenaf zitten.

Lees ook

%d bloggers liken dit: