fbpx
Opmerkelijk Uitgelicht 

Rare regels in Thailand: moet je ze volgen?

Je moet Thai kunnen praten, anders niet in het openbaar spreken! Dat is een van de rare regels in Thailand die in wet staat opgenomen. Wat nou als je daar niet aan kan voldoen? Ga je dan de gevangenis in?

Stel dus dat je in een karaokebar bent en je wilt een Thais nummer meezingen. Maar je kent geen Thai. Nou, dan zou je wel eens een maand in een Thaise cel kunnen doorbrengen. Want onder sectie 7 van het wetboek van strafwet staat deze wet uit 1950 beschreven. Wees overigens niet ongerust, de wet gaat niet uitgevoerd worden. Mochten agenten ‘m al herinneren.

Maar her toont aan dat er een stel rare regels in Thailand zijn, die als ze gehandhaafd zouden worden, het toerisme in Thailand behoorlijk de das om zouden doen.

Meer rare regels in Thailand

Nog een voorbeeld: Stel dat het nationale voetbalelftal van jouw land speelt. Je kleed je in de nationale kleur van je land en je neemt vlaggen mee. Oeps! Dan ben je strafbaar volgens de Thaise wet. Je mag namelijk geen andere vlaggen laten zien dan de Thaise vlag. Laat staan dat je een vlag vindt van de tegenstander, als teken van een vood00-ritueel verbrand je die. Dan kom je nog meer in de problemen. Want ook dat is verboden.

Een wet die meer begrijpelijk is, is het niet respecteren van boeddhistische rituele en beelden. Maar ja, wie kent alle boeddhistische regels uit zijn hoofd? Zelfs de Thai hebben daar moeite mee. Toch kan het je zeven jaar cel opleveren.

Nog eentje waar de Thai zelf moeite mee hebben. Tussen 01.00 en 05.00 uur mag er geen voedsel verkocht worden. En laat Bangkok er nu om bekend staan dat je er dag en nacht eten kunt krijgen. Om drie uur trek in een somtam of noedelsoep? Geen probleem! Even de straat op en bikken geblazen.

Niet gehandhaafd

Het zijn een paar voorbeelden van rare regels in Thailand die gelukkig niet meer worden gehandhaafd. Wel leuk om te weten. Als je de volgende keer een midnightsnack neemt, of een Thais lied staat te zingen, dan weet je dat je illegaal bezig bent. En daar kun je dan hard om lachen.

Lees ook