fbpx
ranongOntdek Thailand Rest van Thailand 

Ranong: parel bij de Andaman

Als je over Thailand leest of hoort, dan komt de provincie Ranong niet vaak voorbij. Terwijl het zoveel moois te bieden heeft…

Wat te denken van ’s werelds beste mangroves? En fantastische heetwaterbronnen? Ranong telt ontzettend veel bezienswaardigheden, zowel natuurlijk als op cultureel gebied.

Het werd zelfs eens verkozen tot een van de beste plekken van Thailand om te wonen. Hoe komt dat?

Het ligt langs de kust van de Andamanse Zee op zo’n 568 kilometer van Bangkok. Hier vind je ongerepte natuur in de vorm van langgerekte stranden, eilanden, bergen, grotten en watervallen.

Must-do’s

Een must-do hier is jezelf verwennen in een van de vele heetwaterbronnen, waaronder die van Raksa Warin. Of rondlopen in de mangrovebossen.

Dan de eilanden van Ranong: er liggen er nogal wat die de moeite zeker waard zijn. Niet alleen Koh Phayam, maar ook minder bekende eilanden zoals Koh Kam, Koh Kam Tok, Koh Khangkhao en Koh Yipun. De beste tijd van het jaar om deze eilanden te bezoeken is tussen november en april. Dan is het zeewater kristalhelder en kalm. Ideaal voor zwemmen en snorkelen.

Al met al biedt Ranong dus heel veel voor een relaxte vakantie. Het mooiste is dat deze provincie nog niet is overlopen door toeristen.

Hoe kom je in Ranong?

Nok Air vliegt dagelijks vanaf Don Mueang Airport in Bangkok. Heb je wat meer tijd? Dan kun je de bus pakken vanaf het zuidelijk busstation van Bangkok naar Ranong. Een beetje zoekwerk op internet levert je een goede accommodatie op.

ฝน8แดด4 #holidays #ranong

Een bericht gedeeld door Waranya Sermsathanasawat (@kookbrook) op

Lees ook

%d bloggers liken dit: