fbpx
Railay Beach in KrabiKrabi Ontdek Thailand 

Railay Beach in Krabi: wat kun je er allemaal doen?

Railay Beach is onderdeel van een klein schiereiland voor de Thaise kust tussen Krabi en Ao Nang. Het gebied is bekend om zijn mooie stranden en heerlijk rustige sfeer.

Het is een bijzonder schiereiland. Het is namelijk alleen via de boot te bereiken; veel toeristen nemen de boot vanaf Krabi en arriveren dan aan de oostkant van Railay.

In Railay is naast zwemmen nog ontzettend veel meer te doen en daarom hebben wij dat alvast voor je uitgezocht, zie hieronder al je opties.

De beste activiteit is er eentje waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten. Er waar kan dat beter dan aan de westkant van Railay Beach in Krabi en te genieten van de zonsondergang.


Na een dag foto’s maken en zwemmen kun je hier op het strand onder het genot van een hapje en drankje de spectaculaire zonsondergang zien. Jammer genoeg ben je hierin niet alleen, maar dat geeft in ieder geval wel wat meer gezelligheid op het strand.

Prachtige uitzichten van hoge toppen

Voor de wat sportieve mensen onder ons kun je in Railay je hart ophalen. Hier zijn namelijk de beste klimwanden te vinden. Naast de fysieke uitdaging die dit met zich meebrengt zul je hierdoor ook van geweldige uitzichten kunnen genieten.

De rotsen kun je natuurlijk in je eentje trotseren maar mocht dit nog een beetje buiten je comfort zone liggen, niet getreurd. Genoeg organisaties aan de oostkant van Railay bieden professionele hulp en expertise aan.

Heerlijk vertoeven in het water

Als waterrat ben je in Railay ook aan het goede adres, niet alleen is het water prachtig helder aan de juiste kant van het schiereiland is watersport ook geweldig. Denk bijvoorbeeld aan kajakken bij Ao Phra Nang Kun, hier kun je rondom een prachtige rotspartij kajakken en natuurlijk zwemmen.

Nog een andere wateractiviteit die je zeker niet mag overslaan hier is natuurlijk snorkelen. Dit kun je doen met een geplande tour maar je kunt ook gemakkelijk met je kajak mooie stukken vinden om te snorkelen.

Vergeet nooit dat het verstandig is om dit altijd met zijn tweeën te doen zodat je elkaar en het omliggende water in de gaten kunt houden. Denk aan voorbij razende boten bijvoorbeeld.

Wandelen, we lusten er wel pap van

We kunnen de beste activiteit natuurlijk niet vergeten voor Railay en dat is wandelen. Want als Nederlanders ergens van houden dan is het wel afstanden afleggen te voet en we zijn er goed in ook.

Je kunt onder andere een wandeltocht maken door de Jungle van Oost naar Westkust van Railay of naar Ton Sai. Ton Sai biedt ook weer een prachtige rotsformatie voor klimmers en voor de wandelaars prachtige uitzichten en strand.

Lees ook