Raan Jay Fai niet blij met Michelinster

Weet je nog dat Raan Jay Fai onlangs een Michelinster ontving? Nu wordt de wereldwijde roem de 72-jarige straatkok te veel, zo meldt het AD.

Cameraploegen van over de hele wereld kwamen naar haar Raan Jay Fai nadat Supinya Jansuta op haar oude dag waardering kreeg voor haar kookkunsten. Maar die blijdschap is al snel verdwenen, zo blijkt nu.


Het is vrij uniek dat een straattentje een Michelinster wint. Drie andere streetfoodkoks gingen Raan Jay Fai voor. De eigenaresse vond dat die waardering erg lang duurde, maar nu heeft ze die.

Lange wachtrijen

Met als gevolg: urenlange wachtrijen voor haar ‘restaurant’, dat niet veel meer is dan een ruimte met tafels, stoelen en een kookgedeelte. Mensen die willen proeven, staan soms twee uur lang te wachten.

En volgens de kok staat sinds kort ook de belastingdienst op de stoep. Want in al die jaren droeg ze waarschijnlijk geen baht van haar omzet af.

Het zijn vooral toeristen en liefhebbers die komen. Vooral haar kreeftomelet is een ‘signature dish’. Dit kost overigens 20 euro, wat flink aan de prijs is voor streetfood. Ter vergelijking: in tentjes in de buurt van Raan Jay Fai betaal je tot 7 keer minder voor streetfood.

Wel kijken, niet kopen…

Nu wil de kok niets liever dan de ster teruggeven, omdat er veel kijkers zijn die foto’s maken, maar ondertussen niet bestellen.

Michelin zelf meldt dat het teruggeven van een ster geen eenvoudige opgave is; het is namelijk bedoeld als graadmeter voor consumenten.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.