fbpx
Uitgelicht Vliegtickets 

Prijs vliegticket Bangkok flink gedaald

vliegticket Bangkok flink gedaaldDe trend waarbij luchtvaartmaatschappijen hun tickets voor lage prijzen aanbieden heeft het afgelopen jaar doorgezet. Althans dat beweert de site PaperFlies.com. Zo is de prijs voor een vliegticket Bangkok flink gedaald, evenals bestemming Bali, als je de onderzoeksresultaten bekijkt.

De vergelijkingssite meldt in een persbericht dat beide Aziatische bestemmingen ruim twintig procent goedkoper zijn geworden om naar toe te vliegen. Daarnaast zouden reizigers voor een vliegticket naar Tokio tot 17 procent minder kwijt zijn. 

 

Zoekmachine

Niet alleen Azië, maar vliegtickets naar bestemmingen over de hele wereld bereiken dit jaar hun laagste prijzen, blijkt uit onderzoek van PaperFlies, een online platform en zoekmachine dat dagelijks duizenden reisaanbiedingen doorzoekt om de beste vliegticketprijzen aan te bieden.

De verdere daling van de prijzen van vliegtickets is een gevolg van de daling van de olieprijzen en de felle EVAAirEconomyclassconcurrentiestrijd onder de vele aanbieders. Op Schiphol zijn in 2016 drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen, waardoor er op diverse routes frequenter wordt gevlogen.

Prijs

Vooral nieuwkomer China Eastern concurreert heftig op Aziatische bestemmingen. Zo was Bali dit jaar al te boeken voor €380 euro retour. Over de hele linie gezien is het dit jaar volgens PaperFlies gunstiger om naar Azië te vliegen dan het jaar ervoor.

Een woordvoerder van EVA Air, dat drie keer per week op Bangkok vliegt, wijst erop dat je naar meerdere factoren moeten kijken, dan puur en alleen de prijs. Bij de Taiwanese maatschappij ligt de laagste prijs dit jaar niet lager dan die van vorig jaar.

Overstappen

don-mueangAdder onder het gras bij zeer goedkope tickets is dat je vaak lang moet wachten bij een overstap, (ik zag zelfs een keer een overstaptijd van tien uur) en soms ongunstige vliegtijden.

Of je bent heel lang onderweg (soms wel 20 uur), geen vertrek vanaf Amsterdam maar Brussel of Dusseldorf, extra kosten die nog doorberekend moeten worden en vaak krappe stoelen.

Daarbij, als je op tijd boekt en goed shopt kun je ook rechtstreeks voor een gunstig tarief vliegen en ben je binnen twaalf uur in Bangkok.

Lees ook

%d bloggers liken dit: