fbpx
pranburi beachOntdek Thailand Rest van Thailand 

Pranburi Beach biedt vooral veel rust

Uitgekeken op de overvolle stranden van Pattaya, Phuket en de andere populaire vakantie-eilanden? Zoek dan je rust op Pranburi Beach.

Pranburi Beach is een district in de provincie Prachuap Khiri Khan, dat je vast wel kent van de Koninklijke badplaats Hua Hin. Het ligt 30 kilometer ten zuiden van Hua Hin en is letterlijk een oase van rust.

Hier tref je geen drukte en geen wild nachtleven, maar kalmte. Het is een prima bestemming voor strandgangers, zwemmers, fietsers en natuurliefhebbers. Gewoon, lekker een paar dagen niets doen.

Dat wil niet zeggen dat je hier geen goede hotels vindt. Sterker nog, Pranburi Beach telt een aantal zeer fraaie resorts waar het heerlijk toeven is. Type op Google maar eens hotels Pranburi Beach in en je weet wat ik bedoel. Wat kun je er naast strand er natuur verder doen?

Seafood eten natuurlijk. Het ligt niet voor niets aan zee, dus verser dan vers kun je de vis (of andere zeevruchten) niet op je bord krijgen. Lekker aan het strand vis eten met een verkoelend biertje erbij. Klinkt goed, toch? Voor de baai van Pranburi Beach liggen twee eilandjes. Op één van de twee eilandjes kun je krab etende apen spotten. Hier wonen namelijk meer dan honderd makaken.

Sam Roi Yot

Om de hoek ligt het nationale park Sam Roi Yot. Hier vind je onder meer de bekende grot waarvan het dak duizenden jaren geleden deels instortte. Om 12 uur schijnt de zon door het gat op het tempeltje dat koning Rama V (ook wel bekend als koning Chulalongkorn) aan het begin van de vorige eeuw heeft laten bouwen.

Pranburi Beach is een heerlijke bestemming om een paar dagen door te brengen en lekker tot rust te komen. Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen hoe relaxed het er aan toe gaat.

Lees ook