fbpx
Rawai BeachEilanden Ontdek Thailand Phuket 

Het prachtige Rawai Beach op Phuket

Rawai Beach, dat aan de zuidkant van Phuket ligt, is niet een strand waar je naar toe gaat om te zwemmen. Wel voor de sfeer, het prachtige uitzicht over zee en het om vis te eten. 

Het uitzicht over zee is adembenemend, het geeft je een mooi overzicht over de eilanden die vlakbij liggen. Vandaar dat Rawai Beach ook een prima uitvalsbasis om te gaan eilandhoppen.

Rijdend naar het zuiden kom je een klein dorpje tegen dat de naam ‘ ‘Gypsy Village’ draagt. Hier wonen en werken vissers in hun wankele huisjes. Zeker een bezoekje waard. De linkerkant van de baai is gevuld met longtail- en speedboten. Aan de andere kant vermaken kite-surfers zich. Als de wind het toetstaat.

Seafood Rawai Beach

Rawai Beach is bijna beroemd om zijn rijke en smakelijke vis- en schelpdiergerechten. Veel toeristen komen alleen voor het seafood hier naar toe. De beste restaurants met de lekkerste gerechten zijn die waar de lokale bevolking op matten op de grond zit. Het is even wennen, je krijgt er vast een harde kont van, maar de ervaring is erg leuk. En het eten overheerlijk!

Rawai Beach
Visrestaurant Nikita

Je kunt ook aan een tafel plaatsnemen, als bovenstaande je maar niks lijkt. Een goede plek omdat te doen is Promthep Cape. Daar is een klein straatje dat vol staat met kleine visrestaurantjes. Twee springen eruit: ‘Nikita’ en het naastgelegen ‘Baan Rimlai’.

Andere attracties

Je kunt ook een kijkje nemen bij het Gypsy Village seafront. Hier verkopen ze schelpen en lokaal gevangen parels. Of een bezoekje brengen aan het Phuket Shell Museum. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een moment van rust bij het Promthep Cape View Point. Vooral doen als de zon ondergaat. Romantischer wordt het niet!

En vanuit Rawai Beach kun je een uitstapje make naar adembenemende ‘Bon Island‘. Fijn voor een lunch en om te zwemmen. Vergeet je zwembroek dus niet in te pakken!

Lees ook

%d bloggers liken dit: