fbpx
prachtige eilanden van trangEilanden Ontdek Thailand 

De prachtige eilanden van Trang

prachtige eilanden van trangIn mijn eerste deel over mijn trip naar het zuiden van Thailand kondigde ik de prachtige eilanden van Trang al aan. Voor het tweede deel staat een boottocht op het programma.

De meeste toeristen die naar Thailand gaan, kiezen voor de bekende eilanden als Koh Samui, Phuket, Koh Phi Phi of wellicht Koh Chang. De prachtige eilanden van Trang komen vaak niet voor in de reisplannen.

Is dat jammer? Ja, voor de vakantiegangers wel. Maar voor de rust op deze plekken zeker niet. En dat maakt deze prachtige eilanden van Trang juist zo bijzonder. Natuurlijk, je vindt er toerisme. Daar ontkom je nu eenmaal niet aan.

Nauwelijks nachtleven

Maar het grote verschil met bijvoorbeeld Koh Lanta of Koh Tao is dat het er veel rustiger is. Er is niet echt sprake van een nachtleven.

In totaal telt de Trang archipel 47 eilanden. De 4 namen die je het meest in de reisgidsen ziet, zijn Koh Ngai, Koh Kradan, Koh Libong en Koh Mook. Vanaf het vaste land gaan er verschillende boten naar deze eilanden.

prachtige eilanden van trangGezien mijn beperkte tijd in deze zuidelijke provincie, kies ik ervoor om een dagtocht per speedboot te maken. De eerste plek die we aandoen, is de Morakot Cave bij Koh Mook. Hier bevindt zich een ‘geheim strand’. Zo geheim is het trouwens ook weer niet, want grote groepen toeristen weten het te vinden.

Het strand is omgeven door torenhoge kliffen en alleen toegankelijk bij eb, via een 80-meter lange zee grot in het donker. Het zonlicht wat hier binnenvalt zorgt voor een opvallende smaragdgroene kleur, die de naam van de grot verklaard – ‘Morakut’ is het Thaise woord voor smaragd.

Koh Kradan

Eenmaal weer aan boord zet de speedboot koers richting Koh Kradan – de tweede plek van de dag. Koh Kradan (foto begin artikel) is misschien wel het meest bekende eiland van alle Trang eilanden. Hier vind je verschillende accommodaties, waaronder het Sevenseas Resort en het privé strand van Anantara Si Kao.

Toeval leert dat ik op het vaste land in het Anantara Si Kao verblijf en dus gebruik mag maken van dit strand. Het zand is heerlijk wit en het water is super helder. Aangezien hier veel vissen zwemmen, is dit een ideale snorkelplek. Tijdens eb kun je zelfs naar de koraalriffen lopen!

Na een paar uur op Koh Kradan te hebben doorgebracht in alle rust, is het tijd om weer terug te varen naar het vaste land. Het comfort van een eigen speedboot is dat je kunt gaan wanneer je wilt. Ik raad je het echter wel aan om dit te doen met een groep mensen, omdat de kosten anders nogal de pan uitrijzen…

Samenvattend: de prachtige eilanden van Trang zijn zeer de moeite waard. Helaas had ik maar een beperkt aantal dagen in deze provincie, maar ik weet zeker dat ik nog een keer terugkom.

Lees ook

%d bloggers liken dit: