fbpx
airbnb in thailandAchtergrond 

Populariteit AirBNB in Thailand blijft toenemen

airbnb in thailandGeen zin in een verblijf in een hotel of guesthouse tijdens je vakantie? Dan kun je ook gebruik maken van AirBNB in Thailand. Steeds meer reizigers kiezen hiervoor.

Ik hoor je denken: AirBNB. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet wat het precies is. Eenvoudig uitgelegd komt het er op neer dat het een online marktplaats is voor de verhuur en boeking van privéaccommodaties, zoals appartementen en kamers in huizen.Wereldwijd meer dan 2 miljoen slaapplekken

De website omvat inmiddels meer dan 2 miljoen slaapplaatsen in 192 landen en 34.000 steden. Het bedrijf werd in augustus 2008 opgericht door drie Amerikanen in San Francisco. De populariteit van AirBNB groeit nog steeds en er zijn dus steeds meer vakantiegangers die liever hun slaapplaats via deze site boeken dan bijvoorbeeld in een hotel te verblijven.

Ook het gebruik van AirBNB in Thailand is enorm toegenomen. Neem alleen Bangkok al. Open de applicatie op je telefoon en je ziet duizenden plekken verschijnen waar je kunt overnachten. In het geval van de Thaise hoofdstad zijn het veel condo’s (appartementen) die je kunt boeken voor een korte of langere periode.

In de meeste gevallen heb je contact met de eigenaar van de condo, maar het kan ook zijn dat er agents zijn die je ontvangen als je aankomt en de sleutel weer in ontvangst nemen als je vertrekt. Het voordeel van AirBNB in Thailand is dat je ook de kans krijgt om bij locals thuis te verblijven.

Droomlocaties

Er zijn namelijk veel locals die een slaapkamer over hebben en het leuk vinden om gasten van over de hele wereld te ontvangen. Zeker buiten Bangkok vind je veel interessante accommodaties om te verblijven – zie bijvoorbeeld de foto boven. Je kunt het vergelijken met home stay. Als je geluk hebt, dan kookt de gastvrouw ’s morgens een typisch Thais ontbijtje voor je en mag je ’s avonds ook aanschuiven bij het diner.

Een totaal andere ervaring dus dan in een hotel, waar het er toch zakelijker aan toe gaat. Ben je nog niet bekend met AirBNB in Thailand? Check dan de site van AirBNB en zoek meteen naar een leuke slaapplek in Thailand.Lees ook

%d bloggers liken dit: