Plannen voor upgrade van Don Mueang Airport Bangkok

De Thaise autoriteiten hebben plannen gepresenteerd voor een upgrade van Don Mueang Airport. Dit is het tweede vliegveld van Bangkok, dat voornamelijk wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en trips naar de buurlanden. 

Als de plannen doorgaan, dan komen er meer plekken om reizigers in te checken. Ook zal het aantal immigratie-checkpunten worden uitgebreid.


Dat is hard nodig, want het vliegveld barst zowat uit zijn voegen en kan nauwelijks de steeds toenemende stroom van passagiers aan. Telkens als er iets fout gaat, ontstaan er flinke wachtrijen.

Dat gebeurt onder meer regelmatig bij de immigratie. Ook een taxi krijgen voor de rit naar Bangkok levert vaak lange wachttijden op.

Upgrade van Don Mueang Airport

Don Mueang verwerkt op dit moment zo’n 2.000 passagiers per uur. De verwachting is dat dit de komende jaren toeneemt naar zo’n 3.000 per jaar. Dat kan het tweede vliegveld niet aan.

Het plan is nu om de oude terminal onder handen te gaan nemen. Die is al een tijdje gesloten. Het werk zal eind van dit jaar beginnen en in 2020 worden afgerond. Dat is tenminste de planning.

Dit wordt de derde keer sinds de opening van Suvarnabhumi Airport dat er een upgrade van Don Mueang Airport plaats vindt. In 2006 werd het hypermoderne vliegveld geopend, met als doel om alle internationale vluchten van Don Mueang over te nemen. Het kleinere vliegveld zou dan alleen nog voor binnenlandse vluchten worden gebruikt.

Prijsvechters

Mede dankzij de vele prijsvechters die Thailand rijk is, zijn binnenlandse vluchten spotgoedkoop geworden. Zo boek je al een retourtje naar Chiang Mai voor onder de 50 euro. Het aantal vluchten is daardoor sterk toegenomen, ten koste van het aantal reizigers met de trein of bus.

En dat leidt weer tot flinke opstoppingen op het vliegveld, dat niet ingericht is voor zo grote aantallen passagiers.

Post Comment