fbpx

Plan je reis naar Thailand

Vliegtuig EVA AirPlan je reis naar Thailand. Dat klinkt als veel werk, maar het kan ook heel eenvoudig zijn.

In het gedeelde ‘Beste reistijd’ kun je lezen dat Thailand eigenlijk het hele jaar goed te bezoeken is. Hieronder vertellen we je meer over het plannen voor je vakantie in Thailand. Je kunt namelijk voor twee opties kiezen:

  1. Je reis boeken bij een touroperator.
  2. Zelf een heel reisschema samenstellen en alle vluchten, hotels en binnenlands vervoer zelf regelen.
Touroperator

Het makkelijkst is om te kiezen voor een touroperator. Er zijn veel aanbieders met allerlei prachtige reizen naar Thailand. Tik op internet maar eens ‘rondreis Thailand’ in en je krijgt een rits van mooie aanbiedingen voor je neus.

Het voordeel van dit soort pakketten is dat alles voor je geregeld is en dat je Nederlandssprekende reisbegeleiding hebt. Op deze manier krijg je vaak een prima indruk van het land en kom je een hoop te weten over de cultuur. Voor een eerste vakantie is dit dus best een aanrader.

Er kleven ook nadelen aan zo’n georganiseerde rondreis. Thailand is namelijk een groot land en dus zit je vaak lang in de bus. Daarnaast word je tijdens zo’n rondreis echt geleefd. Je staat vroeg op en bent de hele dag onderweg of druk met het bezoeken van bezienswaardigheden.

Daardoor ben je ’s avonds bekaf en verlang je maar al te graag naar je bed. Verder weet je natuurlijk niet met welke mensen je samen reist en hoe zo’n groep zich na een paar weken gaat gedragen.

Plan je reis naar Thailand: zelf boeken

Een ander alternatief is het zelf samenstellen van je reis. Thailand is erg ingesteld op toerisme en daardoor makkelijk te bereizen. Er staat ontzettend veel informatie op het internet over de verschillende gebieden en hoe je er kunt komen.

Wij geven je hieronder een aantal tips hoe je zelf een reis goed kunt plannen.

1. Het boeken van je ticket

Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Amsterdam en Brussel naar Bangkok.

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks vliegen met:

Daarnaast vertrekt vanaf Schiphol een aantal maatschappijen met een tussenlanding. Enkele airlines vind je hieronder:

Ook vanaf Brussel kun je naar Bangkok vliegen:

Tip: kijk en vergelijk op internet voor scherpe aanbiedingen. Soms loont het om bij de airline zelf te boeken, soms ben je goedkoper uit via online reisbureaus.

2. De route van je reis uitstippelen

Mooi, het ticket is geboekt en de vakantiekriebels nemen toe. Het is tijd om je route uit te stippelen. Vraag jezelf eerst af wat je in Thailand wilt zien. Exotische stranden? Dan moet je naar het zuiden. Cultuur en bergen? Chiang Mai is dan de ideale uitvalsbasis.

Trek minimaal een aantal dagen per bestemming uit. Op die manier kun je alles goed bekijken en ben je niet kapot als je terugkomt in Nederland. Hou ook rekening met eventuele bus- of treinreizen en binnenlandse vluchten. Vliegen is natuurlijk sneller, maar je ziet ook veel minder.

 3. Boeken van accommodaties

Thailand is helemaal op het toerisme ingesteld en dat merk je aan alles. Er is een overvloed aan guesthouses, hostels en hotels, van goedkoop tot zeer luxe. Bepaal van tevoren je budget per nacht en ga daarna op zoek naar een kamer. Of je vervolgens direct reserveert is natuurlijk aan jou.

In de grote steden zijn zoveel kamers, dat je er vrijwel altijd wel één vindt die je aanstaat. Maar wil je meer zekerheid, dan kun je natuurlijk al vanuit Nederland gaan boeken via verschillende websites zoals Agoda. Backpackers kunnen het beste met de Lonely Planet op stap. Hierin staan ontzettend veel betrouwbare en goedkope slaapplekken.

4. Reizen door Thailand

We hadden het er al eerder even over: het reizen in Thailand zelf. Het is een ontzettend groot land en daardoor zijn de af te leggen afstanden vaak groot. Je zit zo 9 tot 10 uur in een bus of zelfs nog langer in de trein. Heb je wat langer de tijd, dan is het zeker een aanrader om met (nacht)bussen of (nacht)treinen te reizen.

Het internet staat vol met routes, prijzen en tips. Als je maar een paar weken hebt en je wilt toch een paar gebieden zien, dan kun je misschien beter vliegen. Er zijn veel prijsvechters die voor een appel en een ei overal heen vliegen. Als je vroeg boekt, dan heb je voor een paar tientjes al een retourtje van bijvoorbeeld Bangkok naar Chiang Mai.

Enkele prijsvechters in Thailand zijn: