Tip: kun je wel pinnen in Thailand?

pinnen in ThailandDe zomermaanden zijn aangebroken en ook dit jaar zullen weer tientallen Nederlanders en België reizen naar het land van de glimlach. Maar pas op, want kun je wel pinnen in Thailand?

Om skimfraude tegen te gaan hebben ABN Amro, ING, Rabobank en SNS de passen van veel klanten namelijk ’uitgezet’ voor pinnen buiten Europa. De ’pinblokkade’ is bij de banken gemakkelijk uit te zetten met internetbankieren. Maar het is iets dat je niet moet vergeten, want anders begint je vakantie zonder geld. En 10.000 km van huis is dat geen fijn begin van je vakantie.


Niet pinnen in Thailand

Ik heb het zelf vorig jaar ook meegemaakt. Je stopt je pinpas in de automaat, maar na het invoeren van de pincode en het gewenste bedrag krijg je de pinpas weer net zo hard terug. Zonder geld. “storing” denk je nog en loopt naar de volgende pinautomaat. Met exact hetzelfde resultaat. “Landelijke storing” probeer je nog de moet erin te houden.

De volgende dag probeer je het weer, en opnieuw komt er geen droge baht uit de automaat. Je begint een beetje ongerust te raken, want je cash begint op te raken. Je belt naar je bank, en wat blijkt? Je pas staat voor pinnen in het buitenland ‘uit’. Lastig, want nu ben je ver van huis en je hebt geld nodig. En het is een beetje gênant om van je (arme) schoonfamilie geld te gaan lenen. En zo’n telefoontje naar Nederland is ook al niet goedkoop.

Dus zet in je vakantie-checklist:  ‘pinnen in Thailand aanzetten!’


One Comment - Write a Comment

  1. het lijkt een schot voor open doel, maar: vertrouw niet op de banken!
    Ik heb het ook meegemaakt, en net tijdens de eindejaarsdagen dus de bank bereiken was er ook niet bij. Eerste vier dagen van mijn vakantie verpest door de stress want ik moest toekomen met de ongeveer 8000 Bath die ik op zak had, en daar moest nog hotel van betaald worden, en voor hoe lang tot ik weer kon pinnen? Ik had thuis geld gestort op de Visa maar dat duurt ook vijf werkdagen eer het beschikbaar is, reken met oudjaar dus maar op het dubbele. Volgende keer in Thailand hadden ze mij niet meer dacht ik, maar foutje van de bank, hadden ze de maestro- functie toch niet opengezet. Ik neem nu dus altijd genoeg cash geld mee, Visa en twee bankkaarten van verschillende banken. Als het nu nog fout gaat, ja dan weet ik het ook niet meer.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.