fbpx
Phuket Vegetarian Festival 2016Opmerkelijk Phuket 

Phuket Vegetarian Festival 2016: bizarre taferelen

Phuket Vegetarian Festival 2016Ben je begin oktober in Thailand en wil je bizarre taferelen zien? Reis dan af naar het zuiden voor het Phuket Vegetarian Festival 2016: je weet niet wat je ziet.

Zoals de naam al doet vermoeden: het gaat om vegetarisch eten. Elk jaar weer is Thailand ruim een week lang in de ban van vleesvrij eten. Het is vooral de Thaise/Chinese gemeenschap die hierin gelooft.

Tijdens de negende maanmaand van de Chinese kalender eten zij geen vlees om zo de gezondheid en de geest te stimuleren. Door heel Thailand wordt dit gevierd, maar het meest bizar is het op het populaire vakantie-eiland Phuket.Bloedig gebeuren

Hier kun je niet alleen negen dagen lang terecht voor lekker vegetarisch eten, maar ook voor bizarre praktijken. Tijdens het Phuket Vegetarian Festival 2016 steken gelovigen messen door hun gezicht en lopen over vuur en spijkers voor hun toewijding.

Phuket Vegetarian Festival 2016Verwacht dus veel gruwelijke taferelen tijdens dit festival. Het trekt jaarlijks niet alleen veel Thaise toeristen, maar ook buitenlanders willen het in groten getale aanschouwen.

De ‘festiviteiten’ starten op 2 oktober bij de Jui Tui Shrine in Phuket Town en duren vervolgens tot 9 oktober.

Heb je niet zo’n sterke maag? Laat het vegetarische eten dan links liggen voor je naar het Phuket Vegetarian Festival 2016 gaat…
Lees ook

%d bloggers liken dit: