Phuket Town: onbekend maakt onbemind?

De meeste toeristen gaan naar Phuket vanwege de prachtige lange stranden. Maar wist je dat er in Phuket Town ook veel te doen is?

Het vakantie-eiland Phuket ken je natuurlijk van Patong Beach en de vele andere fantastische stranden die het eiland rijk is.


Patong Beach zelf is een beetje sleazy met haar nachtleven, terwijl je op bijvoorbeeld Karon Beach heerlijk kunt genieten van de rust. Of verken het eiland en ontdek de prachtige natuur die het te bieden heeft.

phuket town

Oude architectuur

Phuket Town ligt op het zuidoosten van het eiland en is niet zo heel bekend. Het lijkt op een slaperige provinciehoofdstad van Phuket, maar biedt meer dan je denkt.

Zo vind je hier veel goede restaurants en een aantal zeer interessante bezienswaardigheden. Hou je bijvoorbeeld van architectuur? Dan kom je hier zeker aan je trekken.

Want in Phuket Town kom je koloniale (Portugese) en Chinese architectuur tegen. De Portugezen waren in het verleden bijzonder actief in Azië. Denk bijvoorbeeld maar aan Macau, maar ook in Maleisië en op Phuket (wat in de buurt van Maleisië ligt) hebben ze voet aan wal gezet.

Een middagje dwalen door het oude centrum van Phuket bezorgt je dus een boeiende stadswandeling, waarbij je veel indrukken opdoet die je zeker niet had verwacht.

Hoe kom je in Phuket Town?

Verreweg de meeste toeristen die naar Phuket gaan, verblijven op Patong Beach. Vanaf hier kun je op een aantal manieren naar Phuket Town reizen.

Je kunt natuurlijk voor een taxi kiezen, maar de praktijk leert dat dit een prijzige aangelegenheid kan zijn. De bus is wellicht een goedkoper alternatief. Je kunt bijvoorbeeld bij Bangla Road opstappen. De rit duurt een half uur tot 45 minuten en kost je 30 baht.

Vanaf het busstation in de stad kun je met een songteow (de open pick-up) verder reizen. In Phuket Town zelf zijn trouwens ook veel hotels en hostels te vinden, zodat je hier misschien een nacht kunt verblijven.

Bekijk hieronder een video over de oude stad van het eiland:

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.