fbpx
Phuket Old TownOntdek Thailand Phuket 

Phuket Old Town: even weg van de stranden

Phuket Old Town wordt door veel toeristen die het eiland aandoen overgeslagen. Onterecht in mijn ogen. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

Als je aan het eiland Phuket denkt, dan zie je wuivende palmbomen, witte stranden en helder zeewater voor je. Klopt helemaal. Dit is voor veel toeristen dan ook reden nummer één om naar deze tropische plek af te reizen.

Maar wist je dat Phuket Old Town ook een hoop te bieden heeft? Het is rijk aan historie, biedt veel cultuur en je kan er een dagje heerlijk rondstruinen.

Zo’n honderd jaar geleden was de stad namelijk erg welvarend door de handel in tin. Dat zorgde ervoor dat er een smeltkroes van culturen ontstond uit China, Maleisië, India en zelfs Europa. Vooral de Portugezen drukten hun stempel op de ontwikkeling van de stad.

Sino-Portugees

Vandaag de dag zie je dat goed terug in de vele gebouwen in ‘Sino-Portugese’ stijl. Het is een kleurrijk geheel, waarvan je de mooiste huizen terugvindt aan Thalang Road.

Als je er rondslentert, dan merk je al gauw hoe relaxed het hier is ten opzichte van de overvolle stranden op de andere delen van het eiland. Phuket Old Town is echt een attractie op zich die je in mijn optiek aan moet doen als je er bent.

Geniet van een lekkere ijskoffie in een van de vele hippe koffiezaakjes, proef de lokale keuken en neem een heerlijke massage bij een van de 8 vestigingen Kim’s Massage en Spa.

Hoe kom je in Phuket Old Town?

Verreweg de gemakkelijkste manier is een taxi nemen. Dit is ook het duurste, want Phuket staat bekend om de taxi-maffia die woekerprijzen vraagt. Beter is om uit te zoeken hoe je er vanaf jouw locatie met de bus komt. Of huur een motorbike, maar zorg er dan wel voor dat je beschikt over een internationaal motorrijbewijs. En draag altijd een helm, want op elke hoek van de straat staat politie!

Lees ook