Phuket krijgt 1000 gratis Wifi hotspots

Phuket krijgt 1000 gratis Wifi hotspots zodat je kunt internetten op het hele strand. Kun je makkelijk je Facebook bijwerken, een Instragrammetje of snapchat verzenden. 

In de populaire badplaats wordt langs hele strook strand en de straten er omheen wifi hotspots aangelegd. Duizend in totaal. Voor gratis internet. Een deel van het netwerk is al actief. Snelheden van 100/25Mbps moeten kunnen worden gehaald.Waar komen de hotspots?

Patong heeft nu al 120 hotspots werkend rond Beach road, Bangla road, Rath-U-Thit 200 Pee Road, het politiebureau en het ziekenhuis. Voor het Chinese Nieuwjaar zou Thalang Road in de oude stad van Phuket klaar moeten zijn.

Wanneer de hotspots gaan werken zou dat fijn zijn voor de toeristen. Te vaak zit je in hotels met slecht werkende routers of WiFi versterkers die het contact houden met het thuisfront lastig maken. Wanneer de beloofde snelheden gereikt zouden worden zou dat een duidelijke verbetering zijn.

Het contact houden via internet met de rest van de wereld wordt door toeristen toch vaak gezien als een ‘must’ in plaats van ‘pre’.

De tijden van een belletje in de bloedhete telefooncel of een kleurig kaartje naar huis zijn voorbij. De toerist wil duidelijk meer.

Phuket krijgt 1000 gratis Wifi hotspots

Het project om de toeristen te voorzien van een goede internetverbinding via de hotspots kost in totaal zo’n 240 miljoen baht (ongeveer 6,4 miljoen euro). De officiële start van het project is voorzien voor het eind februari 2017.

De eerste plukken van hotspots zijn al in gebruik. Het aankomende Chinese Nieuwjaar op 28 januari zet de medewerkers van de Telecommaatschappij aan om zoveel mogelijk hotspots werkend te krijgen.

Share This Post

Post Comment