F Phu Kradung Nationaal Park - Hier is Thailand.nl
Phu Kradung Nationaal ParkOntdek Thailand Rest van Thailand 

Phu Kradung Nationaal Park

Phu Kradung is een prachtig Nationaal Park in de provincie Loei en tevens de naam van een berg waarvan de top 1360 meter hoog is. Een uitdaging voor wanderlaars! 

Dit zeer mooie park herbergt een grote diversiteit aan dieren. Zo zijn er zeldzame vogels te zien zoals de neushoornvogel. Maar ook fazanten en spechten. Er leven wilde olifanten, tijgers, muntjaks, gibbons, sambars en de Aziatische zwarte beer.

De kans om deze dieren aan te treffen is overigens zeer klein. Je kunt er genieten van de watervallen en spectaculaire uitzichten over de wijde omgeving.  De berg is een uitdaging voor wandelaars die niet vies zijn van een steile beklimming.

Weer

Door de hoogte van het park kan het ’s avonds en ’s nachts best koud zijn. In december en januari daalt de temperatuur regelmatig tot het vriespunt. Daarom wordt bij boeking van een van de berghutten dekens en beddengoed meegegeven.

Phu Kradung Nationaal Park

Wandelen

Meestal gangbare route in het park is een pad dat 6 km lang is en omhoog gaat. Dit duurt zo’n 3 uur. Bij steile rotsen zijn laders geplaatst. Dragers zorgen voor het meenemen van de bagage zoals de dekens etc. Hoewel de klim best veel inspanning vergt is het zeker de moeite waard. Het is aan te raden om in het warme seizoen al voor zonsopgang aan de klim te beginnen zodat de ergste hitte vermeden kan worden.

Hoe kom in Phu Kradung National Park?

Het Phu Kradung Park is te bereiken via Route 201 en heeft 50 km aan bewegwijzerde paden. Bij het parkkantoor kan men diverse toeren boeken. Bij sommige toeren is een overnachting inbegrepen. Hiervoor zijn hutten beschikbaar tot maximaal 11 personen.

Phu Kradung Nationaal Park

Parkkantoor

Het parkkantoor is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Behalve in de zomerperiode. Informatie, boekingen voor routes, dragers en overnachting kunnen hier worden geregeld. Voor het bezoeken van het park wordt entree geheven.

Zomer gesloten?

In de zomermaanden is goed om vooraf te controleren of het park geopend is. Men sluit het park in deze periode om de ecologie te laten herstellen. In de afgelopen jaren is veel bos in de omgeving gekapt en heeft men besloten om ter compensatie de natuur zijn beloop te laten gaan. Ook is het in deze periode zeer warm en zijn er minder bezoekers.

Video

Lees ook

%d bloggers liken dit: