fbpx
PhraeOntdek Thailand Rest van Thailand 

Phrae, historische stad in het noorden

Phrae is een van de oudste steden in Thailand en bezit nog enkele oude stadsmuren. Het was vroeger een Birmese buitenpost. De invloed uit deze periode kan nog worden teruggevonden in de architectuur van enkele tempels.

Een van de belangrijkste attracties is de Wat Phrathat Cho Hae, gelegen op een heuvel ten oosten van de stad. Deze tempel bezit een prachtige chedi. In Phae Muang Phi kunt u genieten van het prachtige landschap. De erosie heeft hier prachtige landschappelijke pilaren gevormd. De provincie Phrae is tevens beroemd vanwege de houtproductie.

Phrae in vogelvlucht

Het bezit enkele handwerkdorpjes, die gespecialiseerd zijn in houtsnijwerk. Het ecotoerisme neemt in Phrae een steeds belangrijkere plaats in, beginnende met rafting excursies en trektochten in het Mae Yom National Park of Wiang Kosai. In Phrae zelf kunnen cultuurliefhebbers het Ban Fai Museum voor Volkenkunde bezoeken.

De noordelijk stad is ook culinear zeer bijzonder.  Zo kun je geniete van een Khantoke maaltijd, bestaande uit ‘khanom jeen nam ngieuw’ een heldere noedelsoep soep. Of wat te denken van  ‘khai jiew naem’  een omelet met zure worst en het heerlijke dessert  ‘khanom tom’.

Bevolking

De oorspronkelijke bewoners zijn de Thai Lue, afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan, maar ook de Tai Puan, de Karen en Burmezen behoren tot de kern van de bevolking. Dat zorgt voor veel en kleurrijke festivals: Zoals het jaarlijkse Swing Festival van bergstammen en een ceremonie tot aanbidding van Phrathat Chor Hae trekt veel bezoekers.

Video over Phrae

Waarom er veel over schrijven als je het in een video zelf kunt bewonderen?  En zoals je op ons blog al hebt kunnen zien, vliegt Nok Air ook. Een uitstapje vanuit Bangkok hoeft dus geen rib uit je lijf te kosten. Onderstaande video is gemaakt door onlinemagazine Thai Guru.

Lees ook

%d bloggers liken dit: