fbpx
phetchaburiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Phetchaburi: een leuk dagtripje vanuit Bangkok

phetchaburiBij het horen van de naam van de provincie Phetchaburi denken de meeste mensen aan een korte stop om snacks als khanom moh gang (kokosnootpudding) te kopen, Pranakorn Khiri Historical Park (Khao Wang) te bezoeken of om naar het beroemde strand van Cha-Am te gaan. Echter, er is veel meer te zien, van Koninklijke architectuur tot markten aan de rivier. Wij hebben een leuk en vooral romantisch dagprogramma voor je samengesteld. 

Ochtend

Begin je dag op Cha-Am Beach door een bezoek te brengen aan de Saphanhin gemeenschap bij de Poo Chak Bridge (Pulling Crab Bridge) om een kijkje te nemen in een traditioneel vissersdorp. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier blauwe krabben zien hangen in netten die bevestigt zijn aan de brug. De vissers halen de netten op zodra de krabben klaar zijn voor de verkoop. Vraag een vissersman om eens zo’n krab ter plekke klaar te maken. De prijs van een blauwe krab hangt af van de grootte: 200 – 250 bath voor klein en gemiddeld en meer dan 300 bath voor de grote exemplaren. Deze maand is het de juiste tijd om deze plek te bezoeken vanwege het Pulling Crab Festival – met onder meer een seafood markt en een krabbenvangwedstrijd – die nog loopt tot en met 17 februari.

Middag

Phetchaburi is een oude Koninklijke stad met een lange en vooral interessante geschiedenis. Een bezienswaardigheid die je absoluut moet zien is Phra Nakhon Khiri (aan de Petchakasem Road), beter bekend als Khao Wang. Dit is een oud paleis dat gebouwd is door Koning Rama IV en staat op de top van een berg. Er zijn twee manieren hoe je het paleis kunt bezoeken: met de kabelbaan of één kilometer bergop wandelen. Dat laatste kan flink tegenvallen als het heet is. Kijk uit voor de apen die er wonen en loop vooral niet met eten rond, want ze kunnen het zo uit je handen grissen.

Als Khao Wang te gewoontjes is voor je, kun je nog altijd naar Wat Mahathat Worawihan (aan de Damnoenkasem Road). Deze Koninklijke tempel is gebouwd in de Sukhothai-periode en is in een nieuw jasje gestoken door lokale kunstenaars die politieke muurschilderingen hebben aangebracht. Na alles bekeken te hebben kun je gaan lunchen bij Guay Tiew Jay Lang (geopend van 8.00 – 20.00 uur). Bestel hier de overheerlijke beef noodles en vraag om de chilisaus, zoals het hoort hier in Phetchaburi.

Avond

De rivier speelt een grote rol in het leven van de locals hier. Zij geloven er namelijk in dat sinds Koning Rama V het water uit de Phetchaburi River gebruikte voor zijn Koninklijke rituelen. Regel een boottocht om het echte leven te ontdekken en een geweldig uitzicht te ervaren vanaf het water. De tocht begint bij Wat Bandaitong, die om zijn schoonheid werd aanboden door de beroemde Thaise dichter Sunthorn Phu uit het vroege Rattanakosin-tijdperk.

Vraag aan de schipper – voor je terug aan wal keert – of hij je eerst nog wil afzetten bij Suan Chompoo Paitoon (Paitoon Rose Apple Farm) aan de andere kant van de rivier. Hier kun je zoals de naam doet vermoeden rose apple (een vrucht) krijgen voor de helft van de prijs (ongeveer 200 bath per kilo) als je die met de lokale markt vergelijkt. Eindig je boottocht in romantische sferen tijdens zonsondergang of verleng je avond door de vuurvliegjes te bekijken. Na die tijd kun je gaan eten bij Srisawat Restaurant (Petkasem Road), tegenover het Phetchaburi busstation. Dit restaurant is dagelijks geopend van 9.00 – 20.00 uur. Beroemde gerechten hier zijn mhee grob (knapperige gebakken noedels voor 80 bath) en phad phed pla grob (knapperige vis met chili paste voor 120 bath).

Hoe kom je in Phetchaburi?

De auto is de makkelijkste en snelste manier om naar Phetchaburi te reizen, omdat het slechts 2 uur rijden van Bangkok ligt. Rijd Rama 2 Road af tot je Petchkasem Road bereikt. Die moet je vervolgens nog 30 kilometer volgen. Andere opties zijn de trein vanaf Hua Lamphong naar Phetchaburi of Cha-Am en de bus, die vertrekt vanaf Southern Bus Terminal aan de Boromrachachonnanee Road. Kaartjes kosten rond de 120 bath.

Lees ook

%d bloggers liken dit: