fbpx
Pen Ta HugHotel reviews 

Hotelreview: Pen ta Hug in Ubon Ratchatani

Pen Ta HugEr zijn diverse hotels te vinden in Ubon Ratchatani, maar als ik er één mag aanraden dan is het Pen Ta Hug Hotel.

Waarom zou ik een plaats in het noordoosten van de Isaan, de armste streek van Thailand, gaan bezoeken? Daar kunnen diverse redenen voor zijn. Je bezoekt de schoonouders van je Thaise vrouw of liefje. Bent op zakenreis, want de economie van Ubon is booming, of je bent gewoonweg nieuwsgierig naar dat ‘andere’ Thailand. Overigens nemen steeds meer grote reisorganisatie een reis door de Isaan op in hun reisschema.

Pen ta Hug Hotel

Omdat het toeristische leven van Ubon Ratchatani iets meer vraagt dan in andere plaatsen, het is er ruwer, is het Pen ta Hug Hotel een hotel een oase rust en moderne luxe. Je kunt je even helemaal terugtrekken, en binnen twee minuten lopen stort je jezelf weer in het bruisende leven van deze stad.

Ik zou het hotel zeker drie sterren, misschien wel vier sterren geven. Het is er schoon, het meubilair heel en alle elektronica werkt. Dat is genoeg voor vier sterren. Pen Ta Hug, wat in het Isaanse dialect schattig of lief betekent (in het Thais naarak), is ingericht naar een Britse stijl uit de eind jaren zestig van de vorige eeuw.

Het restaurant gedeelte is prima in orde. Het ontbijt dat is inbegrepen in de prijs, is uitgebreid, maar vooral toch afgestemd op de Thai. Soepen, rijst en andere warme maaltijden voeren de boventoon. Er is wit brood dat je kunt roosteren, een lekker gebakken ei en jam en marmelade voor de westerse tong.

Pen Ta HugKamers, bediening

De kamers zijn ruim ingericht en klassiek van stijl. De gordijnen verdonkeren de hele kamer, iets wat in Thaise hotels nog wel eens te wensen overlaat.  Het bed is aan de harde kant, zoals de Thai gewend zijn. Het vergt enig draaiwerk om je houding te vinden, maar na een tijdje raakt ook ons westerse botten en spieren gewend.

De bediening in het restaurant en aan de receptie spreekt maar ten dele Engels. Daardoor is het vragen naar je kamersleutels interessant moeilijk.  De ligging van Pen ta Hug Hotel is uitstekend. Het ligt in een zijstraat verscholen. Daardoor heb je weinig last van verkeer of ander lawaai en kun je je helemaal terugtrekken, weer opladen en dan er weer vol tegen aan.

Voor mij is het Pen ta Hug Hotel een absolute aanrader! Ik zou er een volgende keer weer gaan zitten. Het hotel heeft geen eigen website, maar je kunt hier boeken:

Adres

13 Soi Sukha Uppatham 9
Nai Muang Sub District
Munag District
Ubon Ratchathani City Center
Ubon Ratchathani
Thailand 34000


Lees ook