fbpx

Pattaya

De naam Pattaya niet alleen bekend en berucht in Thailand, zelfs over de hele wereld staat dit synoniem aan sekstoerisme.

Hoewel de huidige autoriteiten er een familiebestemming van willen maken, kun je niet om het sekstoerisme heen. Toch biedt de Thaise badplaats meer dan bierbarren en gogo-tenten.

Denk maar aan snorkelen, surfen, waterskiën en parasailing. Een levendige binnenstad met talloze winkels waar je nooit bent uitgekeken. Een enorm aanbod aan gezellige restaurants en een bruisend uitgaansleven.

Of je nu alleen reist, samen met je partner of met het hele gezin, voor iedereen is er genoeg te doen in deze stad.

Je komt er mensen uit de hele wereld tegen. Europeanen, Amerikanen, Russen, Indiërs en Arabs, je ziet ze er allemaal. Op het water kun je surfen, zeilen, parasailen, waterskiën en jetskiën. Langs Pattaya Beach heerst er een gezellige drukte; restaurants, boetiekjes, winkels en cocktailbars.

Zoek je juist wat meer rust, ga dan naar Naklua. Of neem een speedboot naar één van de nabijgelegen tropische eilandjes, zoals Koh Lan of Koh Pai (Bamboe Eiland) waar je prachtig kunt snorkelen. Zo’n vier kilometer ten zuiden van Pattaya ligt Jomtien Beach. Hier is het rustiger, al groeit dit deel van Pattaya ook erg hard en is het erg populair onder Russische strandgangers.

Er is meer in Pattaya

Maar er is meer te beleven in en rond Pattaya, zoals het watersportpark met leuke waterattracties bij Jomtien. Hou je van tuinen? Dan moet je beslist naar Nong Nooch, de grootste en mooiste botanische tuin van Zuidoost Azië.

De beroemde Walking Street in Pattaya

Verder kun je golfen op een van de 9 of 18-holes banen, karten, paintballen, boogschieten of paardrijden. Ben je de drukke badplaats zat? Dan kun je een dag het binnenland in waar je regenwouden, watervallen en traditionele dorpjes tegenkomt.

Langs de boulevard (Beach Road) en in het centrum vind je Central Festival (het grootste winkelcentrum van Pattaya), winkels, boetiekjes, restaurants en barretjes. Na het eten kun je door Walking Street lopen om het heftige uitgaansleven van Pattaya te bekijken.

Hier vind je bierbarren, gogo-tenten en grote discotheken. Veel toeristen zijn nieuwsgierig naar zo’n een gogo bar. Zeker in Walking Street zijn ze veilig en kun je er gerust een drankje bestellen en naar de shows kijken. In en rond deze drukke straat gaat het nachtleven door tot in de vroege ochtend. In Noord-Pattaya is het rustiger. Hou met het boeken van je hotel hier dus rekening mee.

Pattaya ligt in de provincie Chon Buri, aan de oostzijde van de Golf van Thailand. Vanuit Bangkok is het zo’n 150 kilometer, vanaf Suvarnabhumi Airport zelfs nog korter. Zowel vanuit Bangkok als vanaf het vliegveld rijden er bussen. Vanuit Bangkok met de taxi kost het je ongeveer 1.500 bath, vanaf het vliegveld is dit 1.200 bath.