Pattaya politie strenger bij scooter rijden zonder rijbewijs

Een waarschuwing voor iedereen die  naar Pattaya gaat en van plan is om de stad en omgeving te gaan verkennen op een scooter. Dat wordt een stuk lastiger nu de lokale politie besluit harder te gaan optreden bij het scooter rijden zonder rijbewijs. 

Deze scooter zien eruit als brommertjes en toeristen beseffen vaak niet dat het om scooters gaan waarvoor je een motorrijbewijs nodig hebt. Die scooters kunnen namelijk met gemak een snelheid halen van 100 km per uur.


De meeste ongelukken in het Thaise verkeer gebeuren dan ook met deze scooters. Toeristen zijn daar regelmatig bij betrokken. Vaak blijft het bij flinke schaafwonden (als je valt met 60 km per uur in korte broek…) maar soms is de schade veel ernstiger. Als je dan géén motorrijbewijs hebt, zal de verzekering niets vergoeden.

Scooter rijden zonder rijbewijs

Als je aangehouden wordt, dan krijg je een bon van ongeveer 500 baht. Het hilarische is dat je dan wel weer verder kunt rijden en dat je – als je weer wordt aangehouden – de vorige bon laat zien en je niets hoeft te betalen. Hier zijn tips te lezen voor als je wordt aangehouden.

In Pattaya gaat dat nu veranderen. De politie gaat veel strengen optreden. Zo wordt de scooter ter plekken in beslag genomen en kun je de rest van je reis gaan lopen. En ook de verhuurder krijgt een boete.

Alleen toeristen

Daardoor zullen de verhuurders ook zuiniger worden in het verstrekken van huurscooters aan mensen zonder geldig rijbewijs. Overigens is een Nederlands rijbewijs niet voldoende. Je moet bij de ANWB ook een internationaal rijbewijs halen en kunnen laten zien.

Een goed initiatief van de politie in Pattaya. Maar… waarom geldt het alleen voor toeristen?

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.