fbpx
pattaya floating marketOntdek Thailand Pattaya 

Pattaya Floating Market (video)

pattaya floating marketOveral in Thailand kom je drijvende markten tegen. De Damnoen Saduak is de bekendste en de grootste, maar ook de Floating Market Pattaya groeit in populariteit.

Toegegeven, de woorden Floating Market en Pattaya passen niet echt bij elkaar. Deze beroemde en beruchte Thaise badplaats staat vooral bekend om het nachtleven.

De autoriteiten willen dat imago echter veranderen in een familievriendelijke bestemming. Of dat ze ooit gaat lukken, dat betwijfel ik.

Pattaya Floating Market

Maar feit is wel dat er steeds meer familievriendelijke attracties bijkomen. Zo ook deze Floating Market Pattaya. Een paar jaar geleden werd deze drijvende markt geopend en met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter is het zeker niet zomaar een marktje.

Het is vooral bedoeld voor toeristen en busladingen vol met Chinese vakantiegangers worden hier iedere dag voor de deur afgezet, al kom je hier uiteraard ook veel Thaise mensen tegen. De markt is opgedeeld in vier gedeeltes die de vier gebieden van Thailand vertegenwoordigen: het noorden, noordoosten, midden en zuiden.

Veel eten en prullaria

Wat vind je zoal op de Floating Market Pattaya? Veel kraampjes natuurlijk, waar je behalve allerlei prullaria ook heerlijk eten kunt kopen. Daarnaast zijn er enkele kunstgalerijen en is er iedere middag een culturele show. Je kunt zelf door de markt lopen, of een bootje huren en je laten varen. Al met al is het heel aardig opgezet, maar totaal niet te vergelijken met Damnoen Saduak.

Daarvoor is het te nieuw en te ‘man made’. Maar het is wel een leuke afwisseling als je het strand van Pattaya beu bent.

De drijvende markt van Pattaya ligt aan de Sukhumvit Road, ongeveer twee kilometer voorbij Pattaya Underwater World richting Sattahip. Je kunt er op verschillende manieren komen. Natuurlijk kun je een taxi nemen, maar er rijdt ook een pendelbus voor 40 baht per rit.

Meer informatie over de drijvende markt van Pattaya vind je hier: www.pattayafloatingmarket.com

Lees ook

%d bloggers liken dit: