fbpx
patong beachOntdek Thailand Phuket 

Patong Beach: het Pattaya van het zuiden

Wie het in Thailand over nightlife heeft, komt al gauw in Pattaya terecht. Maar ook Patong Beach op het eiland Phuket kent een roerig nachtleven. Het is misschien iets kleiner opgezet, maar zeker niet minder leuk.

Bij Phuket denk je natuurlijk aan de verschrikkelijke tsunami die op 26 december 2004 over het eiland raasde. Ook Patong Beach werd toen getroffen. Direct na de vloedgolf besloten de plaatselijke autoriteiten om alles snel te herstellen en op die manier het toerisme veilig te stellen.

Vandaag de dag zijn er evacuatieroutes en alarmbellen om mensen tijdig te wijzen op een mogelijk nieuw gevaar.

Westkust van Phuket

Patong Beach ligt aan de westkust van Phuket en is dus zoals gezegd de populairste plek op het eiland. Hier vind je verreweg de meeste hotels, restaurants en een bruisend uitgaansleven. Eind jaren tachtig werd dit deel van het eiland – een voormalig vissersdorp – populair bij westerse toeristen. Tegenwoordig trekt Patong Beach mensen van over de hele wereld. Het is vooral populair bij Russen, Australiërs, Europeanen en Amerikanen.
patong beach
Het strand kent in totaal een lengte van ruim drie kilometer en bestaat uit wit zand met palmbomen, zoals je vaak in films en reclames voorbij ziet komen. Overdag is het druk op het strand en kun je hier lekker eten, een boekje lezen of zwemmen in de zee.

Shoppen of golfen op of rond Patong Beach

Maar Patong Beach biedt meer, zoals een groot winkelcentrum waar je naar hartenlust kunt shoppen. Ook kun je vanaf deze plek dagtripjes maken naar een van de vele mooie stranden die het eiland Phuket rijk is. Of wat te denken van een van de vele golfbanen?

In de avonduren verandert Patong Beach naar een bruisend uitgaanscentrum. Bangla Road is de grote wandelstraat die ’s avonds wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hier zitten (go go)barretjes, restaurants en discotheken. Ook in de soi’s langs Bangla Road vind je nog veel meer vertier om jezelf tot in de vroege uurtjes te vermaken. Phuket is in de regel wel duurder dan andere plaatsen in Thailand.

Op onze pagina over Phuket vind je meer informatie over dit eiland en natuurlijk Patong Beach.

Bekijk hieronder een video over het nachtleven op Patong Beach:

Lees ook

%d bloggers liken dit: