fbpx
knokkelkoorts in bangkokMedisch Uitgelicht 

Pas op voor knokkelkoorts in Bangkok

Dengue fever rukt op in de Thaise hoofdstad. Het is dus oppassen geblazen om niet het slachtoffer te worden van knokkelkoorts in Bangkok.

Tot nog toe kwamen dit jaar in Thailand 69 mensen om als gevolg van knokkelkoorts, dat je oploopt door de steek van een tijgermug. Alleen al in Bangkok raakten bijna 6.000 mensen besmet met deze infectie.

Overdag actief

De meeste mensen denken dat ze zich vooral ’s avonds tegen muggen moeten beschermen. Dat is niet waar. Vooral overdag tussen zonsopgang- en ondergang zijn de muggen actief.

Bescherm jezelf dus overdag (altijd met DEET) en let vooral op in als er stilstaand water in de buurt is. Bijvoorbeeld een vijvertje, maar ook in een oude autoband waar een plasje in staat.

Krijg je plotseling last van koorts met koude rillingen, heftige hoofdpijn en pijn achter de ogen? Twijfel dan niet en ga direct naar het ziekenhuis om erger te voorkomen.

Knokkelkoorts in Bangkok (en ook in de rest van Thailand) is iets wat je niet mag onderschatten. Zoals gezegd zijn er zelfs mensen aan deze infectie overleden, dus onderneem meteen actie als je vermoedt dat jij het slachtoffer bent geworden van een steek van deze mug.

Lees ook

%d bloggers liken dit: