fbpx
Partyeiland Koh SametEilanden Uitgelicht 

Party-eiland Koh Samet wordt voor ecotoeristen

Als het aan de Thaise autoriteiten ligt, dan zijn de dagen van party-eiland Koh Samet geteld. Het zal langzaam worden veranderd in een plek waar ecotoerisme hoogtij viert. 

Koh Samet (of Koh Samed) is voor zowel buitenlandse als Thaise toeristen een populaire bestemming. In de eerste plaats omdat het relatief dicht bij Bangkok ligt. Daardoor is het voor families uit de Thaise hoofdstad ideaal om hun weekend aan het strand door te brengen. Naar Ban Phe is het slechts 2,5 uur rijden en vervolgens nog een half uur tot drie kwartier met de boot naar het eiland zelf.Einde party-eiland Koh Samet

Als je er nu bent, of de komende tijd, geniet dan extra van je drankje en de feestjes op Silver Sand Beach. Ook het parasailen en het wilde ritje op een bananenboot… het gaat allemaal verdwijnen.

Te veel corruptie, volgens de autoriteiten, die zeggen dat ze de boel stevig gaan aanpakken. Iedereen moet nu een vergunning aanvragen. Wie die niet heeft, wordt gesloten.

Zo mogen boten alleen nog maar aan de pier aanleggen, in plaats van voor het resort. Niemand ontkomt dan aan het betalen van de entree om op het eiland te mogen verblijven. Illegale aanlegsteigers worden door de autoriteiten gesloopt. Ook de populaire golfkarretjes die als een soort taxidienst gelden, moeten verdwijnen.

Het werkt

De eerste tekenen zijn al niet mals, de parkbewakers zijn allemaal vervangen. Er komt 80 man versterking om alles te gaan controleren. En het lijkt te werken voor de autoriteiten. Er is meer dan 5 miljoen baht (ruim 130-duizend euro) extra binnengehaald.

Geld is altijd een goede drijfveer, dus de kans is groot dat ze plannen doorzetten, om van party-eiland Koh Samet een eco-paradijs te maken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: