fbpx
selfie met een olifantFlora en fauna 

Parkwachter: Neem geen selfie met een olifant!

Natuurlijk is dat geweldig, een foto van jezelf met op de achtergrond Jumbo. Maar slim is het allerminst zo’n selfie met een olifant. Het kan zeer gevaarlijks situaties opleveren. 

Dat merkte een stel toeristen dat aan het joggen was in het Khao Yai National Park. Ze kwamen tijdens het hardlopen een olifant tegen. In plaats van extreem voorzichtig worden, wat verstandig is als een olifant je pad kruist, renden ze door tot ongeveer 50 meter van de olifant vandaan. Daar draaiden ze zich om en namen uitgebreid de tijd om een selfie te nemen.

Een fotograaf was er getuige van en zag dat de olifant geïrriteerd raakte van het selfie-duo. Hij riep het tweetal dat ze voorzichtig moesten zijn. Daarop maakten ze zich uit de voeten, met Jumbo op hun hielen. Wonder boven wonder wisten ze te ontkomen en raakte niemand gewond.

Onverstandig

Een selfie met een olifant is dus zéér onverstandig. Hoewel Jumbo als een vriendelijk log beest op ons netvlies staat, is dat allerminst het geval. Als het beest zich bedreigd voelt, wat al snel gebeurt als ze jonkies hebben, dan kunnen ze zonder pardon en enige waarschuwing aanvallen. En ruzie met een beest dat een paar ton weegt, geloof me. Dat wil je niet.


Wat kun je nu het beste doen als je een olifant tegenkomt?  Er is dan een verschil of de olifant je gezien heeft of niet. Als ie je gezien hebt, loop dan zo rustig mogelijk weg. Als ie je wel heeft gezien. Blijf dan stokstijf staan. Lees dit verhaal voor nog meer tips. 

Lees ook

%d bloggers liken dit: