Parasailen op Phuket eindigt in nachtmerrie

Parasailen op Phuket is voor een 70-jarige Australiër geëindigd in een nachtmerrie. Hij kwam dodelijk ten val toen hij de lucht in werd getrokken.

Actie op het water is voor veel toeristen in Thailand het hoogtepunt van hun vakantie. Op de stranden zie ik veel mensen een jetski huren, op een bananenboot zitten of parasailen, waarbij je aan een parachute de lucht in wordt getrokken door een speedboot.Drama op tropisch eiland

Je kunt ook parasailen op Phuket. Helaas liep dit voor een 70-jarige man uit Australië op Kata Beach – een van de populaire stranden aldaar – totaal verkeerd af.


Zijn vrouw filmde hoe hij onder begeleiding het tuig vastmaakt. Niet veel later zie je hoe hij aan een koord steeds hoger in de lucht komt. Na nog geen 30 seconden in de lucht te hangen, gaat het parasailen op Phuket compleet mis – zie de schokkende video onder.

De man valt uit het tuig en komt met een harde klap in de zee terecht. Ondanks verwoede pogingen van doctoren in het ziekenhuis overlijdt hij niet veel later aan zijn verwondingen.

Volgens de begeleiding trok de Aussie aan een haak waardoor zijn tuig openging en tot de val leidde. De politie doet onderzoek.

Veiligheidsmaatregelen?

Zelf houd ik me altijd verre van dit soort wilde activiteiten op het water. In Thailand worden veiligheidsmaatregelen helaas niet altijd even goed opgevolgd. Zo gebeuren er regelmatig ongelukken met toeristen op jetski’s die er totaal niet mee overweg kunnen.

Ik raad het niet per definitie af, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee…
Share This Post

3 Comments - Write a Comment

 1. Volgens mij valt die helper gewoon naar beneden, de zat nergens aan vast. Of mis ik wat??

  Reply
 2. Die zakte dus gewoon uit het tuig, doordat er geen bevestiging tussen de benen door plaatsvond.
  Die haak lijkt mij een broodje aap verhaal, Men kan ook zien, dat de riemen bij zijn bovenbenen los blijven alsook de riem die daarmede verbonden had moeten worden wordt opgerold en onder zijn oksels gefrot. De riem(en) met gespen welke ook aan de middelgordel bevestigd dienen te worden en van achter tussen de benen door naar voren steken om die loshangende riemen mee vast te maken, die zijn helemaal niet aanwezig, voor zover ik waarneem.
  Deze onderneming was gedoemd te mislukken, dat die oude baas dat zelf niet in de gaten had!
  En die lui denken:voorgaande keren ging het zo ook goed en bevestiging lekker makkelijk en snel.

  Reply
  1. Bedankt voor je aanvulling. Inderdaad, daar lijkt het wel op. Overigens wordt nu ook gemeld dat de aanbieders van het parasailen verantwoordelijk worden gehouden voor dit noodlottige ongeval.

   Reply

Post Comment