fbpx
paradijselijk koh koodEilanden Uitgelicht 

Paradijselijk Koh Kood: een van de allermooiste Thaise eilanden

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘wat is nu het allermooiste eiland in Thailand?’ Daar kan ik heel kort over zijn. In mijn opinie is dat paradijselijk Koh Kood.

De vraagt die dan volgt is natuurlijk waarom. Om te beginnen de serene rust die er heerst. Hoewel het eiland een aantal resorts herbergt, krijg je nooit het idee dat het overlopen is door massatoerisme.

Rust is een op een eiland, veel belangrijker nog zijn de stranden. Veel Thaise eilanden hebben witte stranden en helder water. Maar op paradijselijk Koh Kood is het zand nog lichter en het zeewater nog meer uit die bekende Bounty-reclames van vroeger.


Doordat het zeewater zo kristalhelder is, kun je hier ook schitterend snorkelen en duiken. De meeste locaties zijn vanaf het strand of per boot bereikbaar. Vooral tijdens het hoogseizoen zie je hier veel koralen en veel vissenscholen.

Koh Kood is trouwens ook een prachtig eiland. Het telt een paar watervallen, schitterende jungle en lokale vissersdorpjes. Je hoeft dus niet alleen maar op het strand te liggen als je daar geen fan van bent.

Zoek je feest en vertier? Dan kun je paradijselijk Koh Kood beter over slaan. Je vindt hier geen bars, clubs of strandfeesten. Wat je er wel vindt naast rust? Low-budget bungalows, luxe resorts en wat daar tussen in zit.

Hoe kom je op paradijselijk Koh Kood?

Toegegeven, het is niet het meest makkelijk bereikbare eiland van Thailand. Je kunt vanaf Bangkok de bus pakken naar Trat. Dat duurt zeker 6 uur. Vanaf daar pak je de boot naar Koh Kood.

Vliegen vanaf Bangkok naar Trat kan ook. Vanaf daar pak je een minivan naar de pier en reis je verder per boot.


Je kunt er ook voor kiezen om de eerste paar dagen op het grotere eiland Koh Chang door te brengen en vanaf daar naar Koh Kood te varen.

Een ding is zeker: als je er eenmaal bent, wil je er nooit meer weg!

Lees ook