fbpx
Pak ChongIsaan Ontdek Thailand 

Pak Chong, de poort tot de Isaan

Thailand is een enorm land en er zullen diverse plekken zijn waar je nog nooit van hebt gehoord. Pak Chong is misschien wel een van die plekken. Terwijl het een van de belangrijkste toeristische plekken is voor de Thai zelf. 

Pak Chong is letterlijk de poort tot de Isaan, het noordoosten van de Thailand. Ook wel platteland genoemd, omdat boeren hier in de meerderheid zijn.

In deze stad  komen heel veel belangrijke wegen samen en er gaat ook een belangrijke treinspoor door deze stad. Dat maakt Pak Chong een makkelijke bereikbare plek.

Slaperig plaatsje

Het is voor de Thai een belangrijke toeristische plaats. omdat deze gemeente ook de weg naar is naar Thailands grootste natuurpark; Khao Yai. De Thai komen hier graag tijdens een van de vele lange weekeinden die het land rijk is. Om de gekte en de hitte van de grote stad (voornamelijk Bangkok) te ontvluchten.

De stad zelf kent slechts 44.000 inwoners, maar tijdens vakantieperiodes wordt dat met gemak verdriedubbeld. En misschien wel meer. De stad is de afgelopen jaren ook flink veranderd. Van slaperig plaatsje waar nauwelijks iets gebeurt tot de kolkende stad tijdens de lange weekeinden.

Veel Bangkokians hebben er een tweede huis laten bouwen, die buiten de vakantieperiode leeg staat. En dat geeft Pak Chong in deze periode een enigszins spookachtig gezicht. En er wordt nog steeds gebouwd. Het is vooral de nieuwe middenklasse die neerstrijken en bouwen, tot droefenis van de plaatselijke bewoners.

Video Pak Chong

Desondanks is Pak Chong nog steeds een erg leuke plek om een bezoekje te brengen, zoals de onderstaande video bewijst. Hij is geschoten door fotograaf Onno Feringa, die op een bijzondere manier een toer maakte door de stad die bekend staat als de poort tot de Isaan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: