fbpx

Pai

Pai is een klein dorpje in het noordwesten van Thailand. Ondanks de geringe grootte is het toch een populaire stop onder backpackers en hippies. het dorpje ligt op zo’n 140 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai

De schitterende natuur en de volledige rust die hier heerst maakte het vooral onder de alternatieve backpackers (/hippies) een populaire stop. Ondanks de grote aantallen toeristen heerst er gelukkig nog steeds een heerlijke rust en een relaxte sfeer. Het dorp Pai heb je binnen een half uur wel gezien. De prachtige regio en de leuke activiteiten die je er kunt ondernemen maken Pai zo leuk.

Klimaat

De temperatuur in Pai is aangenamer dan in het warme Bangkok. Temperaturen schommelen tussen half-november en januari tussen de 14°C en 30°C. In februari begint de temperatuur te stijgen en in het droge seizoen (maart-mei) schommelt de temperatuur tussen de 15°C en de 36°C. In het regenseizoen (juni tot half-november) kunnen de maximumtemperaturen wel wat dalen, maar de minimumtemperaturen zijn vrij constant 22-24°C.

Als er regen valt, valt deze meestal sporadisch, behalve in augustus en september tijdens de piek van het regenseizoen. Dan willen de straten nog wel eens veranderen in kolkende rivieren.

Nachtleven

Alle toeristen in Pai komen vroeg of laat in dezelfde bars en ‘discotheken’ terecht. Zo leren mensen elkaar wel snel kennen. Wie zijn gitaar mee heeft genomen en aardig kan spelen kan vaak gemakkelijk een optreden organiseren in één van deze bars. Bebop is de bekendste nachttent in Pai en als deze sluit is er altijd wel iemand die nog een barretje weet om naartoe te gaan.

Vervoer

De meeste mensen reizen vanaf Chiang Mai naar Pai met een minibus (een bestelbusje). Grote bussen kunnen niet rijden op de bochtige weg. Wie snel wagenziek wordt doet er goed aan een pilletje tegen reisziekte in te nemen of een goede voorraad kotszakjes in te slaan. Pai heeft ook een klein vliegveld en een vliegverbinding met Chiang Mai, maar de meeste mensen reizen toch per minibus.

Scooter huren

Een scooter huren en de omgeving van Pai verkennen is een van de leukste dingen die je hier kunt doen. Voor een euro of 5 heb je een scooter voor de gehele dag. Je kunt een scooter huren bij bijvoorbeeld aYa service. Dit zit midden in het centrum(pje) en is het grootste scooter verhuur bedrijf van Pai.

Tip: Rijd in de richting van de Mae Hong Son. Mooi, rustig, prima wegen en weergaloze uitzichten!

Rij op de scooter door de bergen, langs de rijstvelden en geniet van het prachtige uitzicht. Maar rij voorzichtig! De wegen zijn niet overal even goed en de vele bochten en bergen kunnen al snel tot een ongeluk leiden.

Pai Canyon

Een paar kilometer buiten Pai ligt de Pai Canyon. Dit mooie natuurverschijnsel moet je zeker even aandoen als je in Pai bent. Eenmaal de ingang gepasseerd sta je na enkele minuten al bovenaan de canyon en heb je een schitterend uitzicht over de canyon en de Pai vallei.

Lod Cave

Een van de excursies die je kunt maken is naar de  Lod Cave.. Dit is een van de grootste grotten die tot dusver gevonden is in Zuidoost Azië. Je gaat met gidsen en iedereen zijn eigen hoofdlamp te voet de grot verkennen. Je komt van alles tegen: Stalactieten, spinnen en vleermuizen. Daarna vaar je ook een stukje door de aardedonkere grot.  Kosten: 200 á 250 baht per persoon.

Wat is er nog meer te doen in Pai?

Als je wat actiefs wilt doen, kun je gaan raften. Vooral tijdens het regenseizoen (van juli tot september) is dit een ontzettend leuke activiteit. Tijdens het regenseizoen komt ook de Mo Paeng waterval meer tot leven.

Wil je liever een dagje niks doen? Chillen bij de Fluid Swimming Pool is dan een goede optie. Voor 60 Bath mag je de hele dag bij dit zwembad liggen.  Je krijgt een matje mee waarop je kunt gaan liggen op het gras.  Je kunt er goed zonnen, ze draaien er lekkere muziek en het eten smaakt er ook prima.

De warmwaterbronnen van Pai zijn een aanrader voor de natuurliefhebber en/of de warmtezoeker. Er zijn verschillende natuurlijke baden die, hoe hoger je komt, in temperatuur oplopen.De hotsprings liggen op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf het centrum van Pai. Entree bedraagt 300 baht.