fbpx
pai is het hippiedorpOntdek Thailand Rest van Thailand 

Pai is het hippiedorp van het noorden

De beste plek om tot rust te komen in het noorden van Thailand? Pai is het hippiedorp van het noorden! Breng er een paar dagen door en je voelt je helemaal zen.

Pai ligt nog noordelijker dan Chiang Mai. Dit dorp brengt je terug naar alles wat simpel is en dankzij de prachtige natuur eromheen, kom je zeker tot rust.

Er zijn verschillende accommodaties in Pai die je de mogelijkheid bieden om in ultieme vrijheid te slapen. Zoals Pai Cat Hut of The Mountain View Backpacker Guest House waarbij je ook nog eens prachtig uitzicht hebt.

Vanuit deze heerlijke bamboehut kun je de dag niet beter beginnen. Na een goede slaapplek heb je ook nog een aantal goede activiteiten nodig en die zijn er gelukkig genoeg in Pai.

Alleen als je een natuurliefhebber bent

Pai is het hippiedorp van het noorden en heeft je als je een natuurliefhebber bent ontzettend veel te bieden. Een paar van de mooiste to do’s heb ik hieronder voor je opgeschreven.

Als eerste is er de Pai Canyon, vanaf Pai is dit ongeveer een uur met de scooter. De entree is gratis en je kunt er op prachtige rotsen lopen en deze plek is ook ideaal om de zonsondergang te bekijken.

Mocht je van watervallen houden dan is Mo Paeng Waterfall, ook vlakbij Pai gelegen, zeker een bezoekje waard. Ga lekker vroeg in de ochtend zodat je als eerste een heerlijk verkoelende duik kan nemen bij deze prachtige waterval.

Viewpoints, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ben je nu op zoek naar een plek waar je prachtige zonsopgang en ook zonsondergang kan zien? Ga dan zeker tijdens je verblijf in Pai naar Yun Lai Viewpoint. Net zoals de hierboven genoemde attracties moet je er wel heen scooteren maar dit is het meer dan waard. De sfeer met vaak prachtige wolken, bergen en een zon die ondergaat of opkomt maakt het bijna magisch.

Even een dagje niks…

Relaxen, dat moet naast al die activiteiten ook zeker gebeuren. En hoe doe je dat beter dan een warm bad te nemen. Vroeg in de morgen pak je de scooter en rijd je naar Sai Ngam Hot Springs en je kunt in de ochtenddauw genieten van de jungle en de warmte. Ideaal voor de spieren na al die activiteiten.

Wil je tot rust komen maar ook in contact komen met andere reizigers? Breng dan een dagje door in Fluid Swimming Pool. Entreekosten zijn 60 baht en daarvoor kan je de hele dag zwemmen, zonnen onder het genot van heerlijke muziek.

Dus huur een scooter in Chiang Mai en rij rustig naar een paar prachtige dagen in Pai, enjoy!

Lees ook

%d bloggers liken dit: