Pabuk zorgt voor veel regen en wind

De tropisch storm Pabuk is afgezwakt tot een tropische depressie. Daarmee is nog niet alle ellende voorbij. De storm blijft voor forse regenval en hevige wind zorgen. 

Tienduizenden reizigers zijn gestrand op de diverse toeristische bestemming. Alleen op Koh Samui zitten 20.000 toeristen vast. Veerdiensten en luchthavens zijn weer geopend, maar het zal een hele tijd duren voordat alle reizigers die weg willen


Op Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan heerst hetzelfde beeld. Ook Phuket, Trang en Krabi ondervinden veel last van Pabuk. De storm trekt in de loop van de dag weg, en het zal langzamerhand rustig worden.

Pabuk video

Dan zal duidelijk worden hoe groot de schade is en hoe snel het openbare leven weer hervat kan worden.  De zuidelijke provincies (Surat Thani en Nakhon Si Thammarat) zijn ernstig ontregeld.

Meer informatie

De situatie nog verder zuidelijk (Songkhla en Yala) lijkt nog ernstiger. Dit zijn arme provincies die nauwelijks door toeristen zijn ontdekt. Zij hebben in het verleden al vaker met overstromingen te maken gehad.

Houdt jezelf op de hoogte van de situatie door de lokale media. Dit zijn telefoonnummers die ook meer informatie kunnen geven:

  • Phuket Area : 076-218-444
  • Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan: 077-430-018
  • Krabi en Koh Phi Phi: 075-637-208
  • Nakhon Si Thammarat : 081-797-5499

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.