fbpx
paar dagen KrabiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Een paar dagen naar Krabi

Ben je van plan een paar dagen naar Krabi te gaan? Ik geef je een paar tips die ik op deed tijdens mijn weekendtrip naar dit gebied.

Laat ik om te beginnen alle onduidelijkheden uit de wereld halen: als je in Krabi landt met het vliegtuig, dan ben je zeker nog niet op het strand. Vanaf Krabi Airport is het zeker nog een half uur rijden naar Ao Nang.
paar dagen Krabi
Dit is de plek waar de meeste toeristen verblijven die een paar dagen naar Krabi gaan. Hier vind je veel restaurantjes en accommodaties in verschillende prijsklassen. Van goedkope backpackerkamers tot luxe kamers in resorts.

Veel buitenlandse toeristen

Aangezien Krabi in zo’n beetje iedere reisgids vermeld staat, struikel je hier over de buitenlandse toeristen. Ben je dus op zoek naar rust en een meer lokale plek, dan kun je dit gebied maar beter overslaan.

Toch zijn de stranden hier zeker de moeite waard. Het is zoals je het in diezelfde reisgidsen ziet: wit zand en helder water. Ben je op zoek naar de plek die je altijd op de foto’s tegenkomt? Dan moet je naar Railay Beach gaan.

paar dagen KrabiTien minuten varen naar Railay Beach

Vanaf Ao Nang is het zo’n 10 minuten varen met een longtail boot naar Railay. Het kaartje koop je van tevoren en kost 100 baht per tocht, dus in totaal 200 baht retour. Binnen 10 minuten sta je op Railay Beach, dat tussen de prachtige kliffen in ligt.

Ook hier vind je louter toeristen, die niet alleen op het strand liggen, maar ook hun weg vinden naar de vele restaurantjes en barretjes die hier gevestigd zijn. Inderdaad, het is allemaal erg toeristisch, maar wel erg mooi om te zien.

Krabi Town is een stuk meer local, waar dus ook niet veel te doen is. In het centrum vind je een avondmarkt, maar voor meer vertier moet je dus toch in Ao Nang blijven. Vanuit Ao Nang kun je met de Song Thaew (de pick up trucks met de banken) voor 60 baht naar Krabi Town. Een rit die al gauw een half uur tot drie kwartier duurt.

Krabi Town

Zelf verbleef ik in Krabi Town. Aangezien Krabi in het zuiden van Thailand ligt, wonen hier veel moslims. Wist je dat de Zuid-Thaise keuken het scherpst is van heel Thailand? Inderdaad, nog scherper dan somtum uit de Isaan.

paar dagen KrabiIk schoof aan in een zeer lokaal restaurantje, waar we gebakken rijst, een zeer pittige tom yum soep, een omelet en roti banaan bestelden. De hele tafel stond vol met eten. En de uiteindelijke schade? 245 baht, dus 125 baht per persoon!

Her en der vind je wel wat barretjes in Krabi waar je een biertje kunt drinken, maar verwacht geen spectaculair nachtleven. Een paar dagen Krabi met vertier ’s avonds beleef je dus beter in Ao Nang.

Hoe kom je in Krabi en Ao Nang?

Vanuit Bangkok vliegen verschillende airlines naar Krabi. Je kunt ervoor kiezen om vanaf Don Mueang met AirAsia of Nok Air te vliegen, of comfortabel vanaf Suvarnabhumi Airport met de boetiek airline Bangkok Airways.

Het voordeel hiervan is dat je van tevoren gebruik mag maken van de lounge van Bangkok Airways, waar je een hapje en een drankje kunt krijgen.

Eenmaal aangekomen op Krabi Airport, kun je voor 150 baht meteen de bus pakken naar Ao Nang. Een taxi delen kan ook voor 600 baht. Vanuit Krabi Town terug naar de Airport is het ongeveer een kwartiertje rijden. Dat kost je zo’n 300 baht.

Hieronder een fotoimpressie van een paar dagen Krabi:

Lees ook

%d bloggers liken dit: