fbpx
regenseizoen in ThailandLaatste nieuws Praktische informatie 

Overstromingen tijdens regenseizoen in Thailand

Het regenseizoen in Thailand is in alle hevigheid losgebarsten. En dat levert elk jaar weer dezelfde beelden op. Van overstroomde gebieden en steden. Ook dit jaar weer. 

De afgelopen dagen krijgt vooral Noord-Thailand het flink voor de kiezen. Toeristische plekken als Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Chiang Rai, Phrae, Nan en Sukhothai melden stuk voor stuk hevige en langdurige regenval.

Ook het minder toeristische noordoosten van Thailand (beter bekend als de Isaan) melden overstromingen. In Mukdahaan en Ubon Ratchathani zijn rivieren buiten hun oevers getreden.

Regenseizoen in Thailand

Dit zijn de tijden dat veel Europeanen naar Thailand gaan. Kan je vakantie verregen? Uiteraard is dat mogelijk, maar de kans daarop is klein.

Normaal regent het een paar uur tijdens het regenseizoen per dag, maar de rest van de tijd is het droog. In die paar uur valt de regen wel letterlijk met bakken uit de hemel. Waardoor de overstromingen ontstaan.

Soms verloopt het regenseizoen echter veel heviger dan normaal. Zoals in 2011, toen 30% van Thailand te maken had met overstromingen. Dat zijn echter uitzonderlijke situaties

Overstromingen

Wat wel kan gebeuren is dat straten een tijdlang onder water kan komen te staan. Soms wel een halve meter. Dat komt omdat de waterafvoer al dat water niet aankan. Maar een paar uur na de bui is ook al dat water verdwenen.

Ik vind het wel opwindend en interessant als dit gebeurd. Pas wel op waar je loopt, als je in zo’n ondergelopen straat gaat pootjebaden. Trek stevig schoeisel aan. Je weet nooit waar je instapt.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: