Ook overstromingen op de Thaise eilanden

De toeristische plekken in het zuidwesten van Thailand hadden tot nu toe geluk, maar dat is nu voorbij. Er worden overstromingen op de Thaise eilanden gemeld. En ook in badplaatsen Krabi en Phuket lopen de straten onder. 

Eerder was al duidelijk dat de oostelijk gelegen eilanden Koh Samui en Koh Tao door forse regenval gedeeltelijk blank kwamen te staan. Nu heeft de regen ook toegeslagen op Koh Lanta en Koh Phi Phi.

Toeristen maken zich ondertussen uit de voeten en verlaten massaal de eilanden. Op sociale media zijn lange rijen te zien bij de veerdiensten naar het vaste land.Zuidoosten beter

Daar is het overigens nauwelijks beter. Ook in Phuket en Krabi is er sprake van hevige regenval en wateroverlast. Het zuidoosten van Thailand wordt het langzaam beter. Het vliegveld van Nakhon Si Thammarat zou op korte termijn weer open kunnen.

Dat geldt overigens nog niet voor de bussen en de treinen. Die stoppen bij Surat Thani. Ook in plaatsen Ranong en Yala daalt het water gestaag,


De volgende provincies zijn door overstromingen tot rampgebied verklaard: Chumphon, Pattani, Phatthalung, Narathiwat, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Surat Thani en Trang.

Meer overstromingen op de Thaise eilanden

Slecht nieuws voor toeristen is dat er nog meer regen op komst is. De moesson regen die de hevige regenval veroorzaakt klimt langzaam maar zeker naar het noorden. Dat betekent meer regen voor onder meer Surat Thani, Phang Nga, Phuket, Krabi en Trang. De regen zou zeker nog tot en met dinsdag (10 januari) aanhouden.

Het zijn de ergste overstromingen in Zuid-Thailand in de afgelopen 20 jaar. Tot dusver zijn er 19 doden te betreuren.

Share This Post

Post Comment