fbpx
Overstromingen in Noord-ThailandNieuws Uitgelicht 

Overstromingen in Noord-Thailand door regen

Door de hevige regenval van de laatste week kon het nauwelijks uitblijven. Diverse overstromingen in Noord-Thailand. Vooral Lampang krijgt het voor de kiezen. 

Op sommige plekken is het water gestegen tot twee meter. Het leger zetten boten in om mensen van de eerste levensbehoeftes te voorzien of te evacueren. De rivier Ngao is buiten haar oevers getreden en de dorpen die in haar stroomgebied liggen zijn overspoeld.

Sukhothai en Loei

Wat meer zuidelijk kampt de historische stad Sukhothai (die door veel toeristen wordt bezocht) ook met veel wateroverlast. De autoriteiten doen alle moeite om de rivier Yom binnen haar oevers te houden. Desondanks staat het water op veel plekken een halve meter hoog. In allerijl zijn nooddijken gebouwd, maar de vrees is dat die het niet houden.
Een andere provincie die door veel toeristen wordt bezocht is Loei. Hier is de situatie langzamerhand beter aan het worden. Hier houden ze de lucht angstvallig in de gaten. Als er namelijk meer regen gaat vallen, dan kan de situatie zo weer verergeren. Als het droog blijft, dan is de verwachting dat over een week alles weer normaal is.

Check je bestemming

Mocht je de komende dagen naar een van de door overstromingen in Noord-Thailand getroffen gebieden reizen, dan is het handig om even te controleren hoe de situatie is. Vaak zijn de toeristen gebieden goed beveiligt, maar het is beter om het zeker te weten. Je kunt er dan voor kiezen om naar een ander gebied te gaan, of je reis nog even uit te stellen.

Lees ook