fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Overnachten in de bergen van Chiang Dao

De zon in de vroege morgen over de bergen van Chiang Dao op zien komen… Je kunt jezelf nauwelijks iets mooiers voorstellen! 

Het begint dat het eerst de lucht boven de berg wat lichter wordt. Later ontstaan er gouden stralen en andere magnifieke kleuren wanneer de zon op het punt staat zich geheel bloot te geven. Het duurt maar een minuut of tien, maar het zijn magische momenten die je nooit meer vergeet. En dat na een nachtje slapen in een bamboehutje in de bergen van Chiang Dao.

Koud en winderig

Als je dit avontuur aangaat, zorg dan dat je warme kleren bij je hebt. De temperatuur in de bergen van Chiang Dao daalt nadat de zon is ondergaan in een ramp tempo naar onder de 20 graden. En al lijkt dat in eerste instantie goed te doen, want de Hollandse zomers zijn ook nauwelijks warmen, toch is de gevoelstemperatuur flink lager.

Ik had een hutje gehuurd bij Ban Mork Tawan. En het is inderdaad niet meer dan een hutje. De wind heeft vrij spel. Er ligt een matras en een paar dekens op de grond voor de nacht. Verder is er gezamenlijke douche en wc. De prijs is niet duur, 1200 baht per nacht. En dan krijg je avondeten en ontbijt bij.

Je hebt ook duurdere (en dichte) huisjes, met een eigen wc en douche. En als je nog avontuurlijker wil, kun je ook een tent huren!

Muu Kaa Tha

Rond de huisjes zijn tal van winkeltjes die van alles en nog wat verkopen. Erg leuk in te neuzen. En je kunt een Noord-Thaise BBQ bestellen, een muu kaa tha in het Thai. Dat is een soort gourmetten, maar dan met kolen. Erg leuk om te doen, en ook erg lekker. De tijd verstrijkt met eten en kletsen.

Het is ook een van de groenste plekken die ik heb gezien. Alle verlichting (en dat is er niet zo heel veel) en andere eclectische apparaten draaien op zonne-energie. De batterijen liggen op het dak en worden overdag opgeladen.

Als je zorgt dat je warm blijft in de nacht, is het een heerlijke plek om eens een (of meerdere) nachtjes door te brengen. Alleen de zonsopgang is het allemaal waard!

Chiang Dao ligt in Noord-Thailand, op een uur rijden van Chiang Mai. Je kunt hier een kamer boeken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: