fbpx
oud en nieuw 2019 in ThailandUitgelicht 

Oud en Nieuw 2019 in Thailand vieren

Met Oud en Nieuw 2019 in Thailand? Ik geef je tips waar je zoal terecht kunt om het nieuwe jaar goed in te gaan! Lees dus gauw verder…

Nog maar een paar weken en het is 2020. Best een bijzonder moment. En als je dan toch met Oud en Nieuw 2019 in Thailand bent, waarom het dan niet groots vieren?

Thailand heeft weliswaar een eigen jaartelling (het is nu 2562), maar desalniettemin wordt ook ‘onze’ jaartelling er volop gevierd. Niet op het platteland, maar wel in de grote steden en op plekken waar veel toeristen komen.

Oud en Nieuw 2019 in Thailand: Bangkok

We beginnen natuurlijk met de hoofdstad Bangkok. Zoasl ieder jaar vindt de officiele countdown plaats op het grote plein voor CentralWorld nabij Chidlom BTS. Een prachtig feest, maar ook erg druk. Hou je niet van grote mensenmassa’s? Dan kun je beter op zoek naar een andere locatie.

Een liefhebber van mooi vuurwerk? Dan kun je terecht bij een van de vijfsterrenhotels aan de Chao Phraya rivier. Liever het nieuwe jaar inluiden in een wat kleinere set-up? Vrijwel alle rooftop barren in de stad houden hun eigen feest. Zorg er wel voor dat je een reservering hebt, want deze feesten zijn populair.

De BTS Skytrain rijdt tot 2 uur ’s nachts terug. Probeer voor die tijd dus terug te keren naar je accommodatie, want het vinden van een taxi of tuk tuk is lastig. En als een chauffeur wel wil rijden, dan vraagt hij gegarandeerd de hoofdprijs.

Pattaya, Phuket, Chiang Mai

Ook in Pattaya en op Phuket worden vuurwerkshows georganiseerd. Wat is er nu beter dan heerlijk in je korte broek aan het strand te staan en op die manier elkaar een goed 2020 te wensen?

In Chiang Mai wordt eveneens het nieuwe jaar gevierd. Weliswaar wat rustiger, maar mede door het aangename weer (het is daar altijd koeler) is het prima vertoeven daar rond de jaarwisseling.

Hoe dan ook: ik wens je alvast een voorspoedige jaarwisseling!

Lees ook

%d bloggers liken dit: