fbpx
Oud en Nieuw 2016 in ThailandAchtergrond Uitgelicht 

Oud en Nieuw 2016 in Thailand: anders dan normaal

Nog een paar dagen en we vieren de jaarwisseling. Hoe wordt Oud en Nieuw 2016 in Thailand gevierd in het jaar dat koning Bhumibol overleed?

Meteen na het overlijden van de geliefde vorst Rama IX, maakte de Thaise regering bekend dat veel evenementen afgelast werden. Een officiële rouwperiode van 1 jaar werd afgekondigd.

Een maand na het tragische nieuws kwam het uitgaansleven langzaam weer op gang. Barren en clubs waren weer open als normaal en ook werd er weer volop muziek gedraaid.Anders dan normaal

Met de naderende feestdagen in het vizier maakte Central Patana (eigenaar van onder meer CentralWorld) bekend dat er dit jaar geen kerstdecoraties op het plein voor het populaire winkelcentrum zouden staan.

Verder werd de traditionele countdown op datzelfde plein op 31 december afgeblazen. Een week voor kerst verraste Central Patana het Thaise publiek alsnog met ingetogen kerstdecoraties voor CentralWorld.

In plaats van vuurwerk worden er dit jaar kaarsen ontstoken tijdens jaarwisseling. Er zijn wel hotels en clubs die nieuwjaarsfeesten houden, maar tijdens de jaarwisseling vuurwerk kijken zit er dus niet in.

Ook in andere populaire toeristische steden, zoals Pattaya, Chiang Mai, Phuket etc., lijkt het erop dat er geen vuurwerk wordt afgestoken.

Mogelijkheden genoeg

Kortom: Oud en Nieuw 2016 in Thailand wordt dit jaar anders dan normaal. Als je er met vakantie bent, dan dien je dus wat creatiever op zoek te gaan naar mogelijkheden om het nieuwe jaar in te luiden. De Thai kennende, weet ik zeker dat die er volop te vinden zijn!

Het mooiste? Heerlijk op het strand in je shirtje en korte broek om 24 uur elkaar een nieuw jaar wensen.Lees ook

%d bloggers liken dit: