Oppassen voor nepartikelen in Thailand

Een Louis Vuitton tas voor een prikkie? Een Rolex voor nog geen 50 euro? Je weet dat het niet klopt. Overal worden dit soort nepartikelen in Thailand aangeboden. 

Deze nepartikelen worden vaak op straat aangeboden. Uitgestald over het trottoir, met een verkoper die in het miden zit. Maar ook markten waar je het niet verwacht worden niet van echt te onderscheiden nepperds aangeboden.

Het gaat dan met name om Chatuchak, MBK Shopping Centre, Siam Square, Klong Thom, Sukhumvit Road and Patpong Market in Bangkok. Karon Beach and Patong in Phuket,  ITCity in Pattaya, en de Rong Kluea and Friendship markets bij de Aranyaprathet grenspost met Cambodia. Als je op deze markten iets koopt dan is de kans groot dat een fake-merkartikel heeft gekocht.

Louis Vuitton portemonnee

Op een van mijn reizen naar Thailand kwam mijn vrouw na een dagje shoppen met een Louis Vuitton portemonnee terug. “ Cadeautje”, zei ze met glimmende oogjes. Ik herkende het meteen aan het bekende donker- en lichtbruine motiefje.  “Echt?”, vroeg ik? Mijn vrouw knikte. Ik rook eraan, en de snoof de geur van leer in mijn neus. “Waar heb je dat gekocht?”, vroeg ik terwijl ik de afwerking bestudeerde.  Geen draadje, geen steekje verkeerd. “Op straat, ik heb zo mijn plekjes.”

Ik kon en nauwelijks geloven dat het echt is, en geen nepper. Maar ze had voor zichzelf een damesportemonnee gekocht van dezelfde kwaliteit. Geen foutje te herkennen. En dat is dus het probleem. Je betaalt tientallen tot honderden euro’s minder, voor een product dat net zo goed is als het echt, maar alleen het logo van gejat is. Daar zijn de bedrijven niet blij mee.

nepartikelen in Thailand

Overigens begon het portemonneetje snel te verslijten. Niet dezelfde kwaliteit dus. En zo wordt goedkoop toch duurkoop. Ik koop dit soort nepartikelen in Thailand niet meer.

Films

Er wordt ook wat gekopieerd in Thailand. Films en series worden bij honderden op straat aangeboden, terwijl ze nog op tv of in de bioscoop draaien. Ik heb zelfs een keer een standje met cd’s gezien voor een bioscoop. Daar kon ik de Bond kopen die binnen werd vertoond. Hoe brutaal kun je zijn.

In Pantip, een walhalla voor elektronica liefhebbers, wordt de nieuwst software aangeboden tegen bodemprijzen. Soms zelfs met origineel uitziende verpakking. Soms zelfs voordat de software origineel wordt verkocht. De Thai zijn heel vindingrijk als het om kopiëren van producten gaat. En ze zijn er goed in.

Pas op, nepartikelen zijn verboden

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je koffers vol te laden met deze goedkope neppers, maar  invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Tenzij er sprake is van een zeer kleine hoeveelheid voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld drie horloges of 250 ml parfum.  Of drie cd’s met gekopieerde films of muziek.

Als de Douane meer nepartikelen aantreft dan is toegestaan, dan neemt de Douane alle goederen van die goederensoort in beslag. En je krijgt een boete.

4 Comments - Write a Comment

 1. Nep artikelen zijn in alle producten te verkrijgen.
  Telefoons, horloges, tassen, riemen enz.
  In een aantal gevallen is het verschil niet te zien.
  Echter voor veel artikelen zoals oplaadkabels,oortelefoontjes voor telefoons etc is een grote markt wereldwijd.
  Remax, hoco, eloop enz hebben echt verschillende copy in omloop.
  Prijzen varieren vanaf 15 baht bij inkoop van grote hoeveelheden.
  Powerbank idem.
  Prijzen van copy ligt op een fractie van het origineel.
  De Thai wil graag een sticker van 50.000 mah.
  Lage prijs hoge mah.
  Ze weten dat er hooguit 8000 mah in zit
  We kunnen producten bestellen met elk mah.
  Wordt gewoon geleverd.
  Dopo heeft originelen terwijl je gewoon de zelfde kunt krijgen met dezelfde specs voor weinig zelfs met eigen logo.
  Vaak wordt door dezelfde fabrikant geleverd.
  Enerzijds om productie capaciteit te benutten anderzijds om ook die markt te bedienen die de hoge prijs niet willen betalen.
  Vergelijk de a, b en c labels in supermarkten in Nederland.
  Eigen merk uit dezelfde fabriek en een eigen verpakking. Is het een copy?
  Nee dus.
  Terecht is ook dat een gedeelte van copy minder van kwaliteit is.
  Producten vanuit China enz komen zeker niet metbhet vliegtuig Thailand binnen.
  Dit gaat keurig per truck.
  Wordt bij de grens keurig tegen gehouden en de douane wordt omgekocht.
  De niet betaalde tax wordt wel op een andere manier geind
  Gemiddeld 1 x per maand wordt er een rondje gemaakt bij bv MBK.
  bedragen tussen de 10.000-30.000 baht wordt afgedragen
  Per sectie wordt dit gedaan.
  China town idem.
  Op lokale markten worden de bedragen ook geind.
  Tevens worden de illegale medewerkers ook nog eens meegenomen en vastgezet. Na betaling van om en nabij de 3000 baht mogen ze naar de shop terug.
  Paspoort welke verlopen is hiervan worden ze uitgezet.

  Reply
 2. De informatie is verouderd, de maxima van drie artikelen (per categorie) zijn vervallen, en het hoeft ook niet meer voor jezelf te zijn.
  .
  http://www.wearesuzhou.com/versoepeling-douane-regels-namaak-artikelen/

  Reply
 3. Wel is een keer een kopie dvd bij me zwager gekeken kwaliteit waar niet naar te kijken is wat wil je met 3 films op 1 dvd nee ik download alles wel lekker zelf via de WiFi en neem iederjaar wel een HDD mee naar Thailand

  Reply
 4. In China, Vietnam wordt zeer veel gekopieerd en dat komt veelal ’s nachts via de ons bekende luchthavens klandestien Thailand binnen.
  Er zijn in Bangkok verschillende grote markten waar alleen de Thais kopen,waar dit spul open en bloot wordt verkocht.
  Politieagenten lopen er rond en doen een oogje dicht. Wordt dik geld aan verdiend.
  Een namaak L.Vuitton produkt kun je van drie meter afstand al herkennen als het een “copy B”betreft. Bij een “copy A” is dat lastiger, soms moet je het wel eens naast een origineel houden om het verschil te kunnen zien. Op plaatsen waar veel toeristen komen wordt eigenlijk alleen “copy B” verkocht. In MBK center echter wordt je bijv.bij telefoons soms gevraagd wat of je wil A of B. Er hangt dan wel een ander prijskaartje aan.
  China is trouwens momenteel een geweldige groeimarkt voor Louis Vuitton origineel, er is geld en zeer veel belangstelling voor peperdure Europese spullen. Van namaak maakt de fabrikant geen probleem. Iemand die gevoel heeft voor mooie dingen en daar het geld voor heeft zal nooit een nepper kopen en dat weet Louis. Geld ook voor Rolex enz. Dat men iedere keer en overal de naam ziet is een stukje gratis reklame. Ze doen er niemand kwaad mee.
  Nepmedicijnen worden ook volop verkocht, doch hier ligt de zaak anders. Kunnen zeer schadelijk voor de gezondheid zijn. In Thailand gooien ze je er dood mee.
  Toen ik onlangs in Nederland een tubetje Betametason gekocht in Thailand (tegen huiduitslag op basis van cortison) liet testen verklaarde het bevriende hoofd van het laboratorium dat het hier ging om een perfecte namaak van een Nivea skin lotion of iets dergelijks.
  Kijk maar uit…

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.