Opnieuw verdachte dode op Koh Tao

verdachte dode op Koh TaoTerwijl de ene dubbele moord nog niet naar tevredenheid is opgelost, wordt Thailand opnieuw opgeschrikt door een verdachte dode op Koh Tao.

Na de moord op het Britse stel Hannah Witheridge en David Miller geloven de ouders van de Brit Nick Pearson (25) niet langer dat hun zoon is verongelukt, zoals de lokale politie beweert. Ze zijn er nu van overtuigd dat hun zoon ook is vermoord en dat er een ongeluk van werd gemaakt, om te voorkomen dat het toeristen zou afschrikken.


Verdachte dode op Koh Tao

Nick was samen met zijn broer en familie op vakantie op Koh Tao toen zijn levenloze lichaam op Nieuwjaarsdag werd gevonden in het zeewater. Op louter enkele meters van waar Hannah Witheridge en David Miller een paar weken geleden werden gevonden.

verdachte dode op Koh Tao
Graham en Tracy Pearson-

Volgens de politie was Nick uitgegleden van de rotsen en een paar meter naar beneden gevallen. Die val zou heb fataal zijn geworden. Maar de ouders denken dat hun zoon is gevolgd vanaf de bungalow waar de familie verbleef en dat de dader op het strand heeft toegeslagen.

Opnieuw nachtmerrie

De ouders denken overigens niet dat de dader die hun zoon heeft vermoord dezelfde is die Hannah Witheridge en David Miller heeft omgebracht. “Maar het toont aan dat de politie bij het onderzoek naar de dood  van onze zoon en bij het jonge Britse stel maar een ding voor ogen had: Voorkomen dat de moorden toeristen zou afschrikken”, zo stellen de ouders van Nick tegenover de Britse media.

“Het was verschrikkelijk voor ons toen we het nieuws van de moord op Hannah Witheridge en David Miller lazen. De hele nachtmerrie begon opnieuw. Dezelfde plek op het strand, dezelfde politie die dezelfde woorden gebruikten als bij de dood van onze zoon. Ik hoop dat iemand ooit tot op de bodem kan uitzoeken wat er op dat eiland allemaal gebeurd”, aldus de moeder van Nick.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.