Na droge periode regen in aantocht in Thailand

Na een week met relatief weinig neerslag is er opnieuw regen in aantocht in Thailand. En… deze waarschuwing geldt voor het hele land.

Het is dus niet zo dat je nu in het zuiden minder neerslag voor je kiezen krijgt dan bijvoorbeeld in het noorden. Overal in het land zullen grijze wolken voor de zon trekken en daardoor zorgen voor behoorlijk wat water(overlast).


Er is opnieuw regen in aantocht in Thailand. De voorspelingen zijn dat dit in ieder geval aanhoudt tot begin volgende week.

In het hele land

In Bangkok wordt de zwaarste neerslag komende woensdag verwacht. De kans is dus groot dat als het tijdens de spits regent, het verkeer in de stad weer eens muurvast staat. Ja, nog erger dan normaal al het geval is…

In het noorden, noordoosten en in het zuiden van Thailand (aan de kust van de Andaman Zee) is een neerslagkans van 60 procent.

Overigens hoeft dit niet te betekenen dat het hele dagen regent. In de meeste gevallen blijft het bij een tropische (stort)bui, waarna het snel weer opwarmt en de zon tevoorschijn komt.

Zeg nou zelf: een beetje afkoeling is heerlijk verfrissend na een benauwde dag.

Share This Post

Post Comment