Opnieuw pandagekte in Thailand

Na een aantal jaren radiostilte, breekt opnieuw de pandagekte in Thailand aan. Chiang Mai panda Lin Hui is hoogzwanger en bevalt over een paar dagen.

Voor wie het zich niet meer kan herinneren. Ten tijde van de geboorte van Lin Ping was er een ware pandagekte aan de gang in Thailand. De nieuwste bewoner van de dierentuin in Chiang Mai werd een grote hit. Dat was in mei 2009.

Eigen televisiekanaal

Zo was er op de televisie zelfs een kanaal met een camera in de kooi van Lin Ping, zodat fans 24 uur per dag het leven van de panda konden volgen. Niet dat dit nou zo heel boeiend is, maar dat terzijde. Panda’s zijn namelijk niet zo heel actief…

Lin Hui is trouwens de moeder van Lin Ping en dus opnieuw zwanger. Dat duurt overigens maar 4 maanden, waarbij ook nog vermeldenswaardig is dat de moeder kunstmatig is bezwangerd met het sperma van Xuang Xuang.

Gehuurd uit China

Het pandapaar wordt in totaal voor 14 jaar gehuurd vanuit China. Wat er daarna gebeurt met de dieren, is nog niet bekend.

Overigens is het maar de vraag of de pandagekte in Thailand opnieuw zo groot wordt als tijdens de geboorte van Lin Ping 8 jaar geleden.Share This Post

Post Comment