Opnieuw lichte aardbeving in Chiang Rai

lichte aardbeving in chiang raiDe Thaise provincie Chiang Rai is gisteren opgeschrikt door een aardbeving met de kracht van 5.0 op de schaal van Richter. Minder zwaar als die van een week geleden, maar hij zorgde wel opnieuw voor angst onder de bewoners.

De lichte aardbeving in Chiang Rai vond rond 11.05 uur plaats in het district Mae Lao (niet ver van de grens met Myanmar en Laos), zo meldt het Thai Meteorological Department.


Lichte aardbeving in Chiang Rai

Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade, maar een Thaise tv-zender bericht dat bewoners hun huizen uit vluchtten uit angst voor mogelijk instorten. Het was een zware naschok van de krachtige beving die veel schade veroorzaakte.

Het totaal aantal naschokken ligt nu rond de 729, in kracht varïerend van 2.0 tot 4.0 op de schaal van Richter. De lokale autoriteiten zijn ondertussen druk bezig met het herstellen van de schade die vorige week veroorzaakt werd. Zo wordt er met man en macht aan snelweg 118 van Chiang Rai naar Chiang Mai gewerkt. De verwachting is dat deze binnen twee maanden weer toegankelijk is.

Ook in de provincie Chiang Mai richtte de aardbeving schade aan. Bijvoorbeeld aan de 700 jaar oude tempel Phra Chei Wat Larm Chang. In de muren zitten diepe scheuren. Het complex is inmiddels gesloten voor het publiek om niet alleen mogelijke ongelukken te voorkomen, maar ook omdat dit de herstelwerkzaamheden zou kunnen vertragen.

De lichte aardbeving in Chiang Rai is dus een teken dat het voorlopig nog niet afgelopen is met de naschokken.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.