fbpx
Opnieuw een busongeluk in ThailandNieuws 

Opnieuw een busongeluk in Thailand: 30 gewonden

Opnieuw een busongeluk in ThailandHet is zeer triest, maar busongelukken zijn in Thailand bijna geen nieuws meer. Vorige week kwamen er vijftien mensen (waaronder een aantal kinderen) om het leven bij een ongeval in Prachin Buri.

Gisteren was er opnieuw een busongeluk in Thailand, ditmaal in het district Dan Sai in de provincie Loei, niet ver van de Laotiaanse grens. In totaal vielen er dertig gewonden. Het gaat om vijf monnikken en 25 leraren en studenten. Zij zijn allemaal overgebracht naar het Somdet Phrayupharacha Dan Sai Hospital. Zeven van hen verkeren in kritieke toestand.

Opnieuw een busongeluk in Thailand: oorzaak nog onbekend

De bus was ingehuurd door de Mulmang Luangphu Chob Thanasamo School voor een schoolreisje van de leerlingen. Rond 23.30 uur ging het mis. De 25-jarige buschauffeur (die zelf lichtgewond raakte) vertelde aan de politie dat zij vanuit Chiang Mai op de terugweg waren naar huis.

Tijdens een scherpe bocht bergafwaarts ging het mis. De chauffeur verloor de macht over het stuur, waarna de bus een cementen rail ramde en de greppel in reed. De exacte oorzaak is dus nog niet bekend. In de meeste gevallen ligt het aan het rijgedrag van de buschauffeur of de slechte staat waarin de voertuigen verkeren.

Buschauffeurs maken vaak lange ritten, waardoor ze moe worden en in slaap vallen. Veel bussen worden slecht onderhouden. Het is de vraag wanneer er opnieuw een busongeluk in Thailand plaatsvindt. Ik vind het erg hard om te zeggen, maar ik ben bang dat we er binnenkort weer een bericht over kunnen schrijven…

Lees ook

%d bloggers liken dit: