Oplichters bij Wat Phra Kaew aangepakt

De Thais politie heeft in een actie een flink aantal oplichters bij Wat Phra Kaew opgepakt. Het gaat met name om taxi’s en tuktuks. Bijna 90 chauffeurs werden beboet.

Deze chauffeurs halen bijna allemaal hetzelfde trucje uit. Je krijgt voor een zeer lage prijs een rit aangeboden en vervolgens duurt je tocht enkele uren. Want je wordt meegenomen naar winkels met kleding en juwelen.


Voor elke toerist die bij de zaak wordt afgeleverd krijgt de chauffeur een vergoeding. Ik heb dat een keer mogen meemaken, en hoewel vermakelijk: een keer maar nooit weer. Je bent echt veel tijd kwijt.

Er zijn ook chauffeurs beboet die woekerprijzen rekenen en weigeren hun meter aan te zetten. En dan zijn er ook personen die zeggen dat de boeddhistische tempel gesloten is (today big buddha day) en je vervolgens urenlang meenemen naar andere plekken waar je niet om gevraagd hebt. Waarna je een gepeperde rekening krijgt gepresenteerd.

Oplichters bij Wat Phra Kaew

In totaal werden 140 oplichters bij Wat Phra Kaew aangehouden. Ze zijn geregistreerd en er is een foto van de overtreders genomen. Bij een volgende keer wordt hun vergunning ingetrokken. Ze kunnen die dan ook niet meer terugkrijgen.


Dit is goed nieuws voor de vele duizenden toeristen die dagelijks Wat Phra Kaew en het Koninklijk Paleis in Bangkok bezoeken. Als het goed is, kun je nu weer naar binnenlopen zonder steeds te worden aangeklampt. En als je weer gaat, is het eenvoudiger om een rit met de taxi of tuktuk te krijgen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.