fbpx
koffietenten in thailandEten en drinken Uitgelicht 

Opkomst van koffietenten in Thailand

Waar je voorheen met moeite een goede bak pleur kon vinden, struikel je vandaag de dag over de koffietenten in Thailand.

Het is nauwelijks voor stellen, maar tot een jaar of 10 geleden moest je echt op zoek naar een goede kop koffie. Thailand is van oorsprong een theeland, hoewel er toch ook wel koffie verbouwd wordt.

Tot Starbucks ineens voet aan wal zette in Thailand. De ene na de andere Starbucks opende en koffie drinken werd hip. Lokale ondernemers sprongen daar slim op in koffietenten in Thailand schoten als paddenstoelen uit de grond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Cappuccino #cappuccino #chiangrai #thailand

Een bericht gedeeld door Kang❤️Eating (@kangsohungry) op


Nu struikel je erover. Vooral in de grote steden (Bangkok, Chiang Mai, Phuket etc.) vind je hippe koffiezaakjes waar je heel veel verschillende soorten koffie kunt krijgen. Vooral de ijskoffie’s zijn populair vanwege het warme weer.

Natuurlijk kun je kiezen voor grote ketens zoals Starbucks, Coffee World en Black Canyon. Maar de lokale koffietenten in Thailand zijn leuker. De kwaliteit van de koffie is er vaak beter en de prijzen zijn meestal lager.

Overigens is dat niet altijd het geval, want in Bangkok ken ik koffiezaakjes waar de prijzen op hetzelfde niveau liggen als dat van Starbucks. In veel gevallen betaal je dus meer dan voor een goede bak koffie in Nederland.


Tip: in mijn ogen vind je de allerleukste koffietenten in Thailand in Chiang Rai. Als voorbeeld: Chiwit Thammada en Melt in your Mouth. Daar waan je jezelf in een oase van rust.

Wat is jouw favoriete koffiezaakje in Thailand?

Lees ook

%d bloggers liken dit: