fbpx
Thaise wisseltrucNieuws 

Opgelet: Ingenieuze Thaise wisseltruc

Thai zijn meesters in het kopieren. Daar ontkomt ook het briefgeld niet aan. En met een typisch Thaise wisseltruc stink je erin. Opletten dus! 

Het gaat je in eerste instantie maar een paar euro kosten, peanuts. En misschien een wat gedeukt ego en dus je humeur. Dat valt allemaal wel mee. Toch wil je niet met vals geld in je portemonnee betrapt worden. Je kunt het misschien allemaal prima uitleggen aan meneer agent, en het loopt vast met een sisser af, maar die uren dat er er mee bezig bent, die krijg je niet meer terug.

Zo werkt de Thaise wisseltruc

Al het briefgeld in Thailand heeft een eigen kleur, net zoals dat bij ons is. Bruin is 1000 baht, blauw is 50 baht, groen is 20 baht en een honderd baht biljet is roze. Zoals je hier boven op de foto kan zien, hebben de valsemunters de zijkanten van een 20 baht biljet roze gekleurd. Het geld word je samengevouwen gegeven en je ziet alleen de kleuren groen en roze.

Daardoor lijkt het alsof je netjes 120 baht hebt terug gekregen, maar in werkelijkheid is met maar 2 keer 20 baht = 40 baht. Je loopt dus 80 baht mis. Dat is ruim 1,50 euro. Dat is peanuts, maar ondertussen zit je wel met een vals biljet van 20 baht in je maag.Tips voor Thaise wisseltruc

Het voorkomen van de slimme Thaise wisseltruc is heel simpel. Als je iets koopt dat tellen de Thai het geld altijd ntwee of drie keer na. Het zijn namelijk zulke dunne biljetten en ze zijn als de dood dat ze meer teruggeven dan de bedoeling is. Het is een ritueel dat zich bijna altijd  vlak voor je neus afspeelt.

Heb je dit ritueel niet gezien, doe het zelf dan even. Sla het geld open en tel het zelf even na. Heb je de valsemunters betrapt, wordt dan niet boos, maar begin hard te lachen of zo. Met die reactie ontwapen je de boel. Met boosheid breng je de Thai in het nauw. En een Thai in het nauw maakt vreemde sprongen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: